Stort behov for utviklere i Sandefjord

Sandefjord er en ledende teknologi- og netthandelsby – med kort vei til alt, store bostedskvaliteter og lekker skjærgård rett utenfor verandadøren. Gode jobbmuligheter har vi også; flere av teknologibedriftene våre er nå på jakt etter flinke utviklere.


Tekst: Henrik Sandvik

Næringslivet i Sandefjord er variert og spennende, men teknologi og netthandel er overrepresentert. Den mest kjente aktøren er Komplett, som etter 25 år i full sving fortsatt er den største nettbutikken i Norge. Underveis har en lang rekke andre nettbutikker blitt etablert – som for eksempel Fjellsport og Blush.

– Vi supporterer åtte ulike nettbutikker i Komplett-familien. Vi har bygget alt inhouse, bruker den nyeste teknologien og har som mål å ligge foran alle konkurrentene våre. Lønnsnivået i Oslo er fortsatt bittelitt høyere, men det har jevnet seg ut de seneste årene. Og tenk på alle de bostedskvalitetene Sandefjord kan by på, sier head of web development Thomas Løvstad i Komplett Group.

Resultatet er at Sandefjord har en større andel av netthandelen enn noen annen norsk kommune. Dette gjør at du finner en helt unik kompetanse på disse områdene i bedriftene våre.

– Sandefjord har tatt posisjonen som Norges ledende netthandelsby. Det er takket være modige gründere som har inspirert mange andre. Det har gitt store ringvirkninger i mange bransjer, kommenterer daglig leder Ingebjørg Tollnes i Sandefjord Næringsforening.

En rekke andre Sandefjords-bedrifter leverer til våre egne netthandelsbedrifter og andre kunder, og disse er også er langt fremme innen teknologi, digitalisering og utvikling.

Felles for mange av disse er at de vokser og har behov for å ansette flere utviklere.

Vi har bedrifter som Gurusoft, et programvareselskap som lager løsninger for nettbutikker. Emagine gjør det skarpt innen utvikling av websider og nettbutikker. Easyweb er i god vekst innen webside- og nettbutikkproduksjon, samt digital markedsføring. Terki leverer konsulenttjenester innenfor IT og programvareutvikling, og Nextcom er et programvareselskap med god vekst for sin CRM-løsning. 

Videre kommer GSGroup, en ledende leverandør av tjenester og systemer for mobile datafangst-løsninger. Cornator Norge leverer en IT-løsning som inneholder alt fra økonomistyring og vareopprettelse til nettbutikker.

Finn ledige jobber i Sandefjord!

Det er også andre Sandefjords-bedrifter som er på jakt etter utviklere; bedrifter som kanskje driver bredere eller i andre bransjer, men som ønsker å ha denne kompetansen in-house.

Her kommer blant annet kommunikasjons- og markedsføringsbedrifter. Det er en evighet siden de fokuserte på papir og print, og teknologi har for lengst blitt en integrert del av virksomhetene.

Et eksempel her er Metro Branding; det strategiske kommunikasjonsbyrået tar stadig større steg på teknologifronten. Det samme gjelder kommunikasjonsbyrået Allegro, som blant annet har rekruttert en egen CX-spesialist. Berg Allum brenner for markedsføring, og har behov for rådgivere med kjennskap til web og teknologi. Vi har også kommunikasjonsbyrået Folkebadet, som også har egne utviklere på laget og som jobber kontinuerlig med optimalisering på digitale flater.

Få nyhetsbrev om mulighetene i Sandefjord!

I Sandefjord får du mye bolig for pengene, deilig skjærgård og gode jobbmuligheter. Foto: Eirik C. Agledal
Metro Branding er blant bedriftene i Sandefjord som er på jakt etter UX-designere. Foto: Metro Branding
;