Nextcom Evolution

IT

Forrige gang gründerne bak Nextcom Evolution fulgte IT-drømmen, vokste de for fort. Nå bygger Sandefjord-selskapet sten for sten, men ambisjonsnivået er skyhøyt.

Fakta

  • Omsetning: 15 millioner
  • Antall ansatte: 10
  • Adresse: Hangarveien 21, 3241 Sandefjord
  • www.nextcom.no
SKY-HØYE AMBISJONER: Thomas Wolf leder Nextcom Evolution i Sandefjord, og har planer om å vokse betydelig, men kontrollert.

Nectcom Evolution leverer skybaserte CRM- og ERP-systemer fra sin base i Hangarveien rett ved Sandefjord Lufthavn Torp. Selskapet har det siste året både etablert seg i Sverige og bygget opp et ny virksomhet (Nextcom ITSP, etter oppkjøpet av 49 prosent av aksjene i telekomselskapet Troyacom), men ledelsen er klar på at veksten skal foregå i kontrollert tempo og ordnede former.

For 16 år siden drev nemlig de samme menneskene et lite firma hvor de mistet kontrollen – til tross for at de brukte et markedsledende CRM-system. Problemet var at selskapet vokste for fort, og resultatet av erfaringen fra den gangen er et forretningssystem som gjør at ingen andre kan gjøre den samme feilen de selv gjorde.

Forretningssystemet er blitt til ved at kloke hoder hos Nextcoms kunder har bidratt med sine egne utfordringer. Dette er blitt lagt i system, slik at utfordringene er blitt løst én gang for alle og ikke minst slik at andre eksisterende og fremtidige kunder kan dra nytte av det. Dette er også blitt oppskriften for hvordan systemet utvikles videre.

Resultatet er en løsning med få feil og stor grad av kontroll, samt en mer effektiv hverdag for blant andre selgere. Økt konverteringsrate, høyere omsetning og bedre effektivitet har også fulgt med. Nextcom tar sikte på å optimalisere kundens fortjeneste, kontroll og øvrige prosesser – og har en målsetning om å bli en betydelig aktør på det skandinaviske markedet innen fem år. Målet er også å etablere seg i USA.

I dag omsetter selskapet med ti ansatte for cirka 15 millioner kroner totalt. Hvis veksten fortsetter og ledige stillinger dukker opp, vil mennesker med bakgrunn innen virksomhetsstyring være avgjørende.

Les mer på www.nextcom.no.