Nextcom Evolution

Forrige gang gründerne bak Nextcom Evolution fulgte IT-drømmen, vokste de for fort. Nå bygger Sandefjord-selskapet sten for sten, men ambisjonsnivået er skyhøyt.
Thomas Wolf leder Nextcom i Sandefjord, og har planer om å vokse betydelig, men kontrollert.

Nextcom leverer skybaserte CRM- og ERP-systemer fra sin base i Hangarveien ved Torp Sandefjord lufthavn. Selskapet har etablert seg i Sverige og bygget opp et ny virksomhet (Nextcom ITSP, etter oppkjøpet av 49 prosent av aksjene i telekomselskapet Troyacom), men ledelsen er klar på at veksten skal foregå i kontrollert tempo og ordnede former.

For 16 år siden drev nemlig de samme menneskene et lite firma hvor de mistet kontrollen. Problemet var for rask vekst, og resultatet av den erfaringen er et forretningssystem som gjør at ingen andre kan gjøre den samme feilen de selv gjorde.

Forretningssystemet er blitt til ved at kloke hoder hos Nextcoms kunder har bidratt med sine egne utfordringer. Dette er blitt lagt i system, slik at utfordringene er blitt løst én gang for alle og ikke minst slik at andre eksisterende og fremtidige kunder kan dra nytte av det. Resultatet er en løsning med få feil og stor grad av kontroll, samt en mer effektiv hverdag for blant andre selgere. 

I dag omsetter selskapet med 12 ansatte for cirka 20 millioner kroner. Hvis veksten fortsetter og ledige stillinger dukker opp, vil mennesker med bakgrunn innen virksomhetsstyring være avgjørende.

Fakta

  • Omsetning: 20 millioner (2019)
  • Antall ansatte: 12
  • Adresse: Hangarveien 21, 3241 Sandefjord
  •  
  • www.nextcom.no