Sophie fikk "jobb til jul"

Sophie ( 28) bodde i Oslo og ville hjem til Sandefjord. Full klaff på Hjem til jul gjorde at hun signerte jobbkontrakt hos PwC bare uker etter arrangementet.


Tekst: Hanne Marie Pedersen, Desember 2023

Utdannelse: Bachelor i politikk og internasjonale relasjoner, University of York. Master i Kontraterror og samfunnssikkerhet, King's College.
Jobberfaring: Jobbet innen sikkerhet
Selskap: PwC
Tittel: Senior associate consulting

- Jeg ante ikke at næringslivet i Sandefjord hadde så mye å by på, selv om jeg er oppvokst her.  Jeg ble skikkelig positivet overrasket over bredden i utvalget.

Sophie Verdu dro på Hjem til jul uten de helt store forventningene. Både fordi hun har en veldig spisset bakgrunn, samtidig som hun var usikker hvilke jobbmuligheter som fantes i hjembyen. Sophie pratet med så mange som mulig i løpet av Hjem til jul-kvelden, også bedrifter hun i utgangspunktet tenkte at ikke passet for henne. 

Meld deg på Hjem til jul 2023 her!

Hvordan vil du beskrive Hjem til jul?
- Hjem til jul er et helt unikt arrangement, med en intim atmosfære som gjør det avslappende å møte bedriftene. Her får du vist hvem du er på en helt annen måte enn gjennom en CV. Det er et lavterskel-arrangement som ikke tar så mye tid, men som det potensielt kan komme ekstremt mye godt ut av. Jeg følte at jobbsøkerprosessen var litt snudd på hodet; på arrangementet følte man seg ettertraktet, og bedriftene forsøkte å selge seg inn.

Hva er det beste med Hjem til jul?
- Hjem til jul kan åpne dører som aldri hadde blitt åpnet gjennom en vanlig ansettelsesprosess. Det kan generelt være litt vanskelig å forstå hva bedriftene egentlig driver med. Det å kunne gå rundt å få mulighet til å bli kjent med personene bak firmaene og forstå bedre hva jobben går ut på er gull verdt. Stillingen som jeg endte opp med å få, er en stilling jeg kanskje ikke hadde søkt på dersom jeg bare hadde lest jobbannonsen. Hadde jeg ikke vært på Hjem til jul kunne jeg gått glipp av denne fantastiske muligheten. 

Hvordan var prosessen etter Hjem til jul?
- Alt gikk veldig fort etter Hjem til jul. Jeg startet prosessen med PwC allerede i januar, og signerte kontrakten en drøy måned etter. Miljøet her er helt fantastisk, og jeg er imponert over hvordan verdiene leves i praksis. Det er lett å spørre om hjelp, og folk både ser hverandre og tar vare på hverandre. Jeg har det skikkelig gøy på jobb, og her kommer jeg til å bli lenge. 

Hva er det beste med Sandefjord? 
- Jeg har ikke angret et sekund på at jeg flyttet hjem. Jeg liker småbyfølelsen, og i motsetning til større byer så blir man kjent med naboene sine her og får et mer personlig forholde til de rundt seg. Det er veldig hyggelig når man blir husket av de som jobber på kafeen eller butikken. Samtidig er det veldig mye som skjer her hele tiden. Jeg har vokst opp i en kulturell familie, så jeg setter stor pris på den proppfulle kulturkalenderen. Jeg prøver å få med meg så mye som mulig. 

 

PwC er et tverrfaglig kompetansehus
Sophie stortrives i PwC sine lokaler på Tassebekk
;