Fredrik fikk "jobb til jul"

Det ble ikke noe sommerferie på Fredrik (35) i år. Takket være Hjem til jul gikk han rett fra studier til ny jobb.


Tekst: Hanne Marie Pedersen, Desember 2023

Utdannelse: Høyskolen i Bergen; produksjonsteknikk, maskiningeniør. Gokstad akademiet; backend-programmerer. 
Jobberfaring: Drift av eiendom og eget selskap som håndverker
Selskap: Noria
Tittel: Utvikler

Fredrik Wæge gikk siste året på Gokstad akademiet hvor han studerte  backend-programmering. Fredrik var en av flere studenter fra skolen som tok turen på Hjem til jul, og både Fredrik og Bjørn Are fra Gokstad akademiet fikk "jobb til jul". Fredrik hadde ikke sett seg ut noen bedrifter på forhånd, men var på utkikk etter selskaper som drev med programmering.

- Jeg ble veldig overrasket over hvor mange som faktisk driver med systemutvikling i Sandefjord. 

Meld deg på Hjem til jul 2023 her!


Hvordan vil du beskrive Hjem til jul?

- Det var et kjempebra arrangement. Det var en veldig fin måte å skaffe seg nettverk på, og bli bedre kjent med de ulike bedriftene. Det var gøy at det var så stor variasjon, både blant bedriftene og jobbsøkerne. Det spiller ikke noe rolle om man er nyutdannet eller har lang erfaring, her var det noe for alle. 


Hvordan var prosessen etter Hjem til jul?

- Det var spesielt to bedrifter som skilte seg ut, og som jeg pratet ekstra mye med på arrangementet. Jeg kjente ikke disse to bedriftene fra før av, så Hjem til jul hjalp meg med å få bedre innblikk i mulighetene som finnes i Sandefjord. Jeg fikk kontaktinformasjon på arrangementet, og holdt kontakten med Noria. Etter flere runder med samtaler og intervjuer, fikk jeg tilbud om jobb som utvikler. Jeg ble faktisk ansatt nummer 100, og startet i jobben 5. juni, rett etter skolen var ferdig. Sommerferie ble det ikke så mye av dette året. 


Hva er det beste med jobben din og selskapet?

- Her ønsker de å ansette for livet, så firmakulturen er veldig viktig. Her har vi en skikkelig fleksibel hverdag, og det er mye fokus på det sosiale. Vi har turer og diverse sammenkomster, i tillegg har vi et eget sosialt fond. Her kan vi få penger til ulike aktiviteter som bowling og badstue. Jeg trives veldig godt her, og er veldig glad for at jeg tok turen på Hjem til jul, sånn at jeg kunne bli kjent med Noria og få denne muligheten.   


Hva er det beste med Sandefjord?
 

- Sommeren er skikkelig bra i Sandefjord. Været, fjorden ikke minst og alle strendene. Nærheten til sjøen setter jeg pris på hele året, og de fine turområdene bruker jeg så ofte jeg kan. Jeg er også veldig glad for at vi har Skagerak International School her, begge guttene mine går der. 

Fredrik skal være med på Hjem til jul i år også, men ikke som jobbsøker denne gangen. I år står han på standen til Noria, og gleder seg til å treffe årets deltakere.  

;