Ser store muligheter

Espen Kløvstad (36) bodde mange år i Moss før familie- og karrierelivet sendte revisoren til den andre siden av fjorden. Det angrer han ikke på!


Tekst: Henrik Sandvik

 

– Under tre uker etter at vi lanserte ideen om å flytte til Sandefjord, hadde vi kjøpt hus.

Flyttingen til Espen Kløvstad og familien er et bevis på at de store beslutningene i livet noen ganger tas veldig raskt. De løp på rekkehusvisninger i Bærum, da en enebolig i Åslyparken kom for salg.

– Jeg har aldri hatt noe tett forhold til Sandefjord tidligere, men svigerforeldrene mine bor her og min tidligere arbeidsgiver hadde en avdeling i byen. Da vi begynte å føle på at det var på tide å flytte fra Østerås, var det naturlig å kikke hitover, forteller Kløvstad.

Han tar konklusjonen først som sist:

– Vi kom hit med åpent sinn og har gått all-in. Åtte måneder etter at vi flyttet til Sandefjord, kjøpte vi et nytt hus og nå gjør vi en totaloppussing. Det sier litt om hvor godt vi trives.

 

Ute etter ny jobb? Hjem til jul? Bli med på fest!

Høyt aktivitetsnivå

Kløvstad er fra Follo, men studerte og jobbet i Oslo og Moss før turen gikk til Sandefjord.

– Jeg er revisor og rådgiver og jobbet først i EY her i Sandefjord, men begynte denne høsten i KPMG. For meg er det viktig å bli kjent med næringslivet der jeg bor, noe jeg får muligheten til i KPMG med deres lokale forankring. Tidligere var jeg med i Moss Industriforening og nå er det Sandefjord Næringsforening som gjelder, sier han.

Kløvstad er imponert over aktivitetsnivået i det lokale næringslivet.

– Jeg er blitt svært positivt overrasket over alt som skjer. Du har krumtappene Jotun og Komplett der alt er stort, i tillegg er det utrolig mange interessante bedrifter og spennende historier. Det er mye lokalt eierskap og flere veldrevne familieselskaper.

Det beviser den store patriotismen i Sandefjord, mener han, og fortsetter:

– Likevel vil jeg oppfordre byens politikere, investorer og gründere til å tenke nytt og videre. Det er for eksempel ingen grunn til at Sandefjord ikke allerede kunne vært Nordens netthandelshovedstad.

 

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

– Mye å by på

Revisjonsfirmaet holder til i et nytt kontorbygg på Fokserød, rett ved E18 og i hjertet av Torpregionen. Herfra server 30 medarbeidere kunder i Vestfold og Telemark. Revisoren har mange og lange arbeidsdager, men livet er ikke bare hektisk.

– Jeg var litt skeptisk til å flytte til «skyggesiden» – som «alle» fra Østfold sier om Vestfold – men det er minst like mange soltimer her og vi har funnet oss bra til rette, sier Kløvstad.

Dessuten har Sandefjord optimal størrelse og beliggenhet, mener han.

– Du får det store aspektet med de store, ledende bedriftene – i tillegg får du det lille og sjarmerende elementet. Sandefjord er jo ikke akkurat noen storby selv om vi er størst i Vestfold.

Potensialet er stort, mener innflytteren.

– Det er fantastiske muligheter i Sandefjord. Byen ligger svært sentralt og har kort vei til alt – det å ha Torp, fergene og den nærheten til Oslo er helt suverent. Sandefjord har også en rik gründerkultur og historie for å skape ting, så her ligger verden for våre føtter.

 

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

KPMGs Vestfold-avdeling er samlet på Fokserød ved E18 i Sandefjord. Foto: Henrik Sandvik
Revisoren Espen Kløvstad har ny jobb i KPMG og nytt hus i Sandefjord. Foto: Henrik Sandvik

Nye folk i Sandefjord

* Hvert år flytter mange mennesker til Sandefjord. Her er det godt å leve og spennende å jobbe!

* I vår serie viser vi fram 15 nye sandefjordinger, og revisoren Espen er sjettemann ut.

* Følg med på Facebook og Nye folk i Sandefjord.

;