Flyttet til Sandefjord for en bedre hverdag

En sikkerhetsanalytiker og en selvstendig næringsdrivende i Oslo trengte større bolig og ville stresse ned. Løsningen ble å flytte til Sandefjord.


Tekst og foto: Linn Hope/Metro Branding

– Det var nå eller aldri. Vi har hatt det veldig gøy i Oslo, men ville oppfylle drømmen om et roligere sted der vi kunne stresse ned, forteller Stine Odberg Gaardløs (41).

Med datteren Linnea og Jacob på vei, hadde ekteparet kommet til et vendepunkt. Leiligheten på Oslos vestkant var ikke lenger stor nok. Dessuten følte de seg klare for et roligere liv med bedre tid til hverandre og barna.

I halvannet år saumfarte de Finn.no på jakt etter et passende sted å bo. Stine og Hans Christoffer (42) hadde pekt seg ut Vestfold. En dag fant de drømmehuset i Sandefjord.

– Her har vi sjøutsikt, fantastisk skjærgård med flotte bademuligheter for småbarnsfamilier, gode ski- og turmuligheter og ingen rushtrafikk. Det er korte avstander til alt, enten det er spennende butikker, barnehage, kaféer og restauranter eller kultur og idrettsaktiviteter. Vi prøver å finne et nytt sted å gå tur hver søndag, forteller Stine, som opprinnelig er fra Larvik.

 

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet vårt!

Hans Christoffer er oppvokst i Hurum. Ikke lenge etter at de flyttet til Sandefjord, begynte han med kajakkpadling og kjøpte båt.

– Det morsomme er at Hans Christoffer, som ikke er fra Vestfold, var den som pushet på mest for å flytte. Jeg var redd han ikke ville trives, men han stortrives her, forteller Stine.

I starten pendlet han til jobb i Oslo. Tre måneder og en del togforsinkelser senere, fant han ut at pendlerlivet ikke passet ham. Hans Christoffer fikk ny jobb som sikkerhetsanalytiker innen IT i CatalystOne, kun ti minutters gange fra huset deres på Ranvik.

Stine er autorisert fotterapeut og driver klinikken Stines Fotterapi. Hun merker stor forskjell på pasientene som oppsøker henne i Sandefjord, sammenlignet med da hun jobbet i Oslo.

– På Torshov var det flest damer på 30–50 år som ville ha lakk på neglene. Her i Sandefjord kommer det mange barn i 10-12-årsalderen som spiller fotball eller håndball og trenger hjelp med føttene etter bruk av smale, trange idrettssko, forteller Stine.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Den fine skjærgården var noe av det som overrasket henne mest. Og sandefjordingene.

– Det er veldig mye vennlighet og raushet. Vi får veldig god hjelp overalt i kommunen. Jeg har ikke opplevd noen jantelov på kroppen, selv om jeg bygger opp min egen bedrift. Jeg føler at alt er mulig her. Folk er veldig trivelige og «nedpå», forteller Stine.

Ekteparet er svært fornøyd med boligbyttet sitt. De savner ikke Oslo-leiligheten herfra, i den 200 kvadratmeter store eneboligen med romslig tomt og utsikt til havet. I deler av kjelleren deres driver Stine klinikken sin. Det er malt lyst og innredet med stilige stoler, myke pelser og gammelt, robust tre. 

– Det har vært strålende å bo i Sandefjord hittil. Pulsen har senket seg og vi merker at alt er mye enklere. Det er mye mindre stress, kort og greit, konstaterer Hans Christoffer.

– Vi hadde aldri hatt mulighet til å kjøpe en Oslo-bolig med nok soverom og plass til at jeg kunne hatt klinikken min hjemme! Både venner og familie har sagt det til oss flere ganger: Dette var et veldig riktig valg for oss. Noen av vennene våre har fått lyst til å flytte hit selv! forteller Stine.

Pasientene som kommer til Stines Fotterapi for behandling i Sandefjord, er en annen gruppe enn dem som besøkte henne i Oslo. Stine synes arbeidsoppgavene er mer givende nå.
– Vi har fokus på å gjøre det lettere for oss selv. Mange parametere falt på plass da vi fant dette huset i Sandefjord, forteller Stine Odberg Gaardløs (41).

Mange flytter til Sandefjord

* Sandefjord ligger midt på Vestfold-kysten, en drøy times kjøring fra Oslo.
* Her er det flyplass, skjærgård, saltvann, billiger boliger og kort vei til alt.
* Næringslivet bobler av liv, blant annet innen teknologi og netthandel.
* Mange mennesker flytter til Sandefjord. Møt noen av dem HER!

;