Helt i skyene i Eneri IT

Erik Devold (46) ble spurt om å bli med på en nysatsning i Sandefjord. Den muligheten kunne han ikke si nei til.


Tekst og foto: Linn Hope/Metro Branding

I juli i fjor kom Erik og datteren hans med flyttelass fra Oslo til Sandefjord. Bak seg la han en jobb innen kommunikasjonsløsninger.

Nå hadde han fått tilbud om å bli med på å bygge opp en ny satsning, Eneri IT på Pindsle i Sandefjord.

– Den sjansen kunne jeg ikke la gå fra meg, sier Devold, som nå er ansatt som IT-rådgiver og tekniker.

 

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet vårt!

– Kongstanken vår er å få kundene ut i skyen basert på Microsoft-produktene og andre relevante tjenester. Vi snakker om moderne IT. Kunder trenger for eksempel ikke lenger å ha en summende, lokal server stående i et hjørne. Bredbåndet har blitt så bra at serveren kan ligge i skyen, sier Devold.

Fordelen er større fleksibilitet. I stedet for en kostbar server som krever både vedlikehold og oppgraderinger, betaler du heller for et abonnement tilpasset bedriftens behov i skyen.

Eneri IT tilbyr tjenester innen telefoni og IT, og knytter til seg leverandører med spisskompetanse for de ulike fagområdene.

– I stedet for store leverandører som pusher varer uten å kunne så mye om det de selger, knytter vi til oss mindre leverandører med spisskompetanse på et område, som for eksempel lyd eller bilde, forklarer han.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Erik er ikke i tvil om at Sandefjord er et godt sted å bo.

– Det har vært så deilig! Her er det mindre bompenger, mindre mas, trafikk og kaos. Lufta er friskere og det er fine turområder her.

I tillegg er det ikke lenger vanskelig å besøke en kunde hvis han skal ha med seg masse utstyr og trenger bil. I Oslo kunne det bli en utfordring med tanke på tilgjengelige parkeringsplasser.

Han gir også folkene i byen et klapp på skuldra.

– En typisk sandefjording er veldig hyggelig, vil jeg si. Jeg spurte også datteren min, hun hadde bare møtt én person som ikke var hyggelig. Ellers er vel ikke folk så forskjellige!

Les mer om mulighetene i Sandefjord!

Dagene er varierte i en bedrift som Eneri IT. – Noen dager har jeg på arbeidsbukse og fyker rundt for å installere for eksempel wifi. Andre dager sitter jeg foran skjermen og jobber med en løsning, forteller IT-rådgiver og tekniker Erik Devold.
Erik Devold forteller at han har blitt tatt godt imot av sine nye kolleger og sandefjordinger for øvrig. Han nyter virkelig roen og friområdene i Sandefjord, i tillegg til jobben han ønsket seg.

Det gode liv og et yrende næringsliv

* Sandefjord ligger midt på Vestfold-kysten, en drøy times kjøring fra Oslo.
* Her er det flyplass, skjærgård, saltvann, billiger boliger og kort vei til alt.
* Næringslivet bobler av liv, blant annet innen teknologi og netthandel.
* Sjekk ut om Sandefjord kan by på noe spennende for deg og dine HER!

Nye sandefjordinger

* Tenk stort, tenk Sandefjord viser frem livet og næringslivet i Sandefjord.
* Våren 2019 kommer en ny serie med intervjuer av mennesker som har flyttet hit og fått jobb her, og Erik er en av innflytterne.
* Metro Branding produserer serien.

;