Ville flytte til gullkysten

Som hybelstudent i Sandefjord trivdes Svelvik-mannen Eivin Johnsrud godt. 20 år senere tok han med seg familien fra Oslo og flyttet.


Tekst og foto: Linn Hope/Metro Branding

 

– Jeg hadde ingen ny jobbavtale da vi flyttet. Planen var å pendle, forteller forretningsadvokat Eivin Johnsrud.

Men før budet på drømmehuset ble lagt inn, vurderte han jobbmulighetene og konkluderte med at det var flere attraktive arbeidsplasser i Sandefjord-regionen.

Drømmehuset på Virik, en dobbelt så stor villa som familien hadde i Oslo, ble deres for en lavere pris enn Oslo-villaen. 1. august i fjor ankom 37-åringen og kona Sandefjord for å slå seg ned med deres barn på 2 og 6 år.

– Vi har gullkysten her, med tilgang til båtliv, kystliv og alle fasiliteter rett utenfor, konstaterer han, der han sitter på kontoret med utsikt mot deler av bryggeområdet i Sandefjord sentrum.

 

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet vårt!

For familien fant raskt ut at logistikken ble vanskelig med småbarn og to pendlerforeldre. Advokatfirmaet i Oslo tilrettela og tilbød mulighet for hjemmekontor alle dager. Men da Tenden Advokatfirma åpnet dørene, forlot Eivin den gamle jobben og gikk i stedet inn som partner i det velrenommerte advokatfirmaet i Vestfold.

Den enkle tilgangen til strandliv, aktiviteter og turmuligheter i fin natur rett utenfor døra, var med på å friste familien til å flytte til Sandefjord. Fra tiden som hybelstudent, da han spilte håndball og gikk på Sandefjord videregående skole, fikk han et godt inntrykk av byen og menneskene. Dette miljøet ville han at barna skulle få vokse opp i.

– Datteren min skulle begynne på en kjempestor skole i Oslo. Her i Sandefjord er det annerledes å vokse opp. Å begynne på en mindre skole i Sandefjord gir større muligheter til å bli sett og få et trygt miljø, sier Eivin.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Da Eivin skiftet jobb, byttet han milliardtransaksjonene for store norske og internasjonale oppkjøpsfond med forretningsjuss i noe mindre skala. Men om pengeoverføringene ikke er like svimlende, er oppgavene i Sandefjord mer varierte.

– Her er jeg mer allrounder som forretningsadvokat, selv om hovedfokuset fremdeles er transaksjoner. Det blir en litt annen type rådgivning der jeg er dypere involvert i prosessen, har større påvirkningskraft og dermed må være mer i forkant. Det er veldig spennende og givende! Selv om kjøpesummene ofte er en del lavere her, er transaksjonene ofte mye viktigere for klienten, det kan bety være eller ikke være. Det innebærer at jeg må utvise en større grad av helhetlig omsorg for klienten enn tidligere, forklarer Eivin.

I tillegg til kommersiell rådgivning, kjøp, salg og transaksjoner av selskaper jobber 37-åringen også mye med oppstartsbedrifter. Han har en klar oppfatning av at gründermiljøet i Sandefjord er mer aktivt enn mange andre steder.

– Det er jeg ganske sikker på. Det er fordi det legges godt til rette for det av andre aktører. Gründere er noe av det mest givende jeg jobber med. Jeg har stor respekt for dem som tør å ta steget ut og satse. I Sandefjord får de den stimulien de trenger. Når noen lykkes, avles ny rekruttering. Jeg ser på Sandefjord som et sted en får lov til å satse, et sted som tiltrekker seg entreprenører og gründere. Å legge til rette for gründere med de gode idéene, tror jeg gir kommunen et konkurransefortrinn.

– Summen av mange positive elementer gjør Sandefjord til en veldig bra by, konkluderer den ferske sandefjordingen Eivin Johnsrud, som opprinnelig er fra Svelvik.
– I Sandefjord synes jeg det er en grunnleggende holdning til å våge og tenke stort, sier advokat og nyinnflytter Eivin Johnsrud.

Det gode liv og et yrende næringsliv

* Sandefjord ligger midt på Vestfold-kysten, en drøy times kjøring fra Oslo.
* Her er det flyplass, skjærgård, saltvann, billiger boliger og kort vei til alt.
* Næringslivet bobler av liv, blant annet innen teknologi og netthandel.
* Sjekk ut om Sandefjord kan by på noe spennende for deg og dine HER!

;