Sprer ekte smil i Sandefjord

Etter flere år i ulike byer er det Sandefjord som kjennes «hjemme» for Ingeborg Jacobsen Linaae (27). Her hjelper hun folk til å smile mer igjen.


Tekst og foto: Linn Hope/Metro Branding

– Jeg var litt lei etter fem år i Bergen. Etter det ville jeg tilbake til Østlandet og et annet klima. Det var lett å friste samboeren min med mer sol, han var ikke så vanskelig å overtale, forteller 27-åringen.

Ingeborg J. Linaae er født i Nord-Norge, oppvokst i Tønsberg og bodde tre år i Oslo, før hun flyttet til Bergen for å utdanne seg til tannlege. Deretter var det på tide med mer solskinn, og valget falt på Sandefjord.

Høsten 2018 flyttet hun til solkysten sammen med Ålesund-kjæresten Severin Vighals (26). ­

– Jeg føler meg allerede veldig knyttet til Sandefjord, selv om jeg bodde i Tønsberg fra jeg var 5 til 18 år, kommenterer Ingeborg.

Meld deg på «Hjem til jul 2019»!

Under tannlegestudiene hadde hun praksis og ferievikariater hos Tannklinikken Skeie i Sandefjord sentrum. Etter studiene gikk Ingeborg rett ut i fast jobb ved klinikken, og som en stor bonus fikk hun også besteforeldrene sine i nærheten.

– Jeg har alltid forbundet Sandefjord med et sted jeg koser meg. Været er ofte pent, folk er åpne, hyggelige og inkluderende. Det er en veldig koselig by med veldig fin kyst, strender og turmuligheter, sier Ingeborg.

Jobben som tannlege gir henne mye.

– Jeg får et bånd til pasientene, for tenner er veldig personlig for folk. Jeg hjelper folk med å få et penere smil, eller klare å tygge mat for å få i seg den næringen de trenger. Når pasienter kommer til meg etter å ha vært våkne med tannverk hele natten, er de ofte ganske desperate. Da er det fint å kunne hjelpe, sier 27-åringen.

Samboeren hennes er utdannet lærer, og fant også raskt jobb.

– Han søkte og fikk flere jobbtilbud på ulike skoler i Vestfold. Nå jobber han som lærer på Virik skole her i Sandefjord og er veldig fornøyd med det.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Som lita jente dro Ingeborg mye på fisketurer med faren sin. Nå er det hun som har dratt med seg Severin.

– Han har også blitt veldig glad i fisking etter at han kom hit. Fra våren og fram til høsten fisker vi sammen et par ganger i uka, forteller Ingeborg.

Og fisketurene deres er utelukkende for å kose seg. Napp, haling, fryd og deretter rett uti fjorden med fisken igjen.

– Jeg skulle gjerne sagt at vi tilbereder den til middag hjemme. Men sannheten er at vi ikke gidder å sykle hjem med fisk i bagasjen. Vi vil helst se den svømme videre, sier hun.

Med leilighet i sentrum og gåavstand til jobbene sine, klarer de seg fint uten bil. Når det skal fiskes, slenger de seg på syklene og trår i vei mot Framnes, eller Tangen på Vesterøya. Skal de fiske på Goksjø, kan de alltids låne mormors bil, eller leie en. I vinter ble fiskestengene erstattet med ski. Paret liker skiløypene som kjøres opp på Runar. Storås-løypene er heller ikke så langt unna.

Ingeborg og Severin trives med å ha base i bysentrum, og venter nå på at leiligheten de har kjøpt på Kilen brygge bygges ferdig. ­

– Her har vi gåavstand til alt, og det er mange koselige små interiørbutikker, og spennende klesbutikker i tillegg til kjøpesenteret.

Ingeborg Jacobsen Linaae (27) liker at tannlegeyrket er en kombinasjon av håndverk og medisin. Etter tannlegeutdanning i Bergen, gikk hun rett ut i fast jobb i Sandefjord og flyttet til Vestfold-byen.
Denne dama flyttet til Sandefjord for å praktisere tannlegeyrket. Ved siden av jobben nyter hun sola og driver fiske for pur moro.

Det gode liv og et yrende næringsliv

* Sandefjord ligger midt på Vestfold-kysten, en drøy times kjøring fra Oslo.
* Her er det flyplass, skjærgård, saltvann, billiger boliger og kort vei til alt.
* Næringslivet bobler av liv, blant annet innen teknologi og netthandel.
* Sjekk ut om Sandefjord kan by på noe spennende for deg og dine HER!

Nye sandefjordinger

* Tenk stort, tenk Sandefjord viser frem livet og næringslivet i Sandefjord.
* Våren 2019 kommer en ny serie med intervjuer av mennesker som har flyttet hit og fått jobb her, og Ingeborg er en av innflytterne.
* Metro Branding produserer serien.

;