Trodde jobb ville bli vanskelig i Sandefjord

Da Silja Meier og familien så en annonse om Sandefjord, tenkte de: «Ja, vi gjorde det rette da vi valgte å flytte!»


Tekst og foto: Linn Hope/Metro Branding

I fjor høst hadde Silja Meier (36) nettopp fullført en forskningsbasert utdanning innen medisin og biologi i Oslo. Med to små barn, hadde hun og mannen Henning Kulander (41) bestemt seg for å kjøpe et større sted å bo så fort doktorgraden var fullført.

Leiligheten i Bærum var blitt for liten etter at datteren Sofia ble storesøster til Thor.

– Jeg håpet inderlig på å få en jobb der jeg fikk brukt både utdanningen min og meg selv, forteller Silja.

 

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet vårt!

Spørsmålet var om de skulle bli i Oslo-området, eller flytte ut. Ingen av dem er opprinnelig derfra, og Bærums boligpriser ligger høyt. Henning er vokst opp i Sandefjord og Silja på Rygge i Østfold. Med savnet etter sine egne besteforeldre i Sveits, kjente Silja at hun ønsket at barna deres skulle få bo i nærheten av farmor og farfar. Til slutt var det hun som pushet på at de skulle flytte til Sandefjord.

– Det er dyrt å kjøpe bolig i Bærum. Vi ville fått trang økonomi og tenkte vi ville få det bedre ved å bo nærmere farmor og farfar i en bolig som ikke kostet så mye, forteller Silja.

Men Silja var spent på om hun ville finne en relevant jobb i Sandefjord eller andre kommuner i Vestfold.

– Jeg tenkte som Pippi, at det helt sikkert ville ordne seg med jobb! Vi hoppet ut i det og flyttet til Sandefjord. Her fant jeg Innowin, som er midt i blinken for meg! sier Silja.

I oktober 2018 inntok de fjordbyen. Sofia (5) fikk barnehageplass med en gang, sammen med dem hun skal starte på skolen sammen med. Minstemann må smøre seg med litt tålmodighet før det åpner seg en ledig plass, og Silja kunne ikke tatt drømmejobben i Innowin uten svigerforeldrenes gode hjelp til barnepass.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

 

Vi snakker med Silja knapt et halvt år etter flytting og tre uker etter at hun startet som konsulent i Innowin på Fokserød i Sandefjord. Der skal hun jobbe i et team som markedsfører seg som eksperter på forskning og utvikling, og har oversikt over mulighetene som finnes i offentlige støtteordninger.

– Jeg ante ikke hvor mye spennende som foregår i små og mellomstore bedrifter, det skjer så mye! Norge er ikke best på forskning og utvikling, vi har fortsatt en vei å gå. Det er viktig for veien videre at næringslivet utvikler noe nytt, sier Silja.

Det er her Innowin kommer inn for å hjelpe bedriftene med sine utviklingsprosjekter, og med å søke om offentlig støtte.

– Jeg er kjempeglad for å være her og synes Sandefjord er veldig bra! Det er både lite og stort her med nærhet til skog, jobb, by og strand. Det liker jeg veldig godt.

Hun har et klart råd til andre familier som vurderer å flytte til Sandefjord.

– Det er bare å hoppe i det å flytte – her i Sandefjord har du alt! Her er det masse spennende bedrifter og spennende jobber for enhver, sier Silja.

Silja Meier er svært fornøyd med valget familien tok, da de flyttet fra Bærum til Sandefjord.
Silja diskuterer et prosjekt med en av sine nye kolleger i Sandefjord-bedriften Innowin.

Det gode liv og et yrende næringsliv

* Sandefjord ligger midt på Vestfold-kysten, en drøy times kjøring fra Oslo.
* Her er det flyplass, skjærgård, saltvann, billiger boliger og kort vei til alt.
* Næringslivet bobler av liv, blant annet innen teknologi og netthandel.
* Sjekk ut om Sandefjord kan by på noe spennende for deg og dine HER!

Nye sandefjordinger

* Tenk stort, tenk Sandefjord viser frem livet og næringslivet i Sandefjord.
* Våren 2019 kommer en ny serie med intervjuer av mennesker som har flyttet hit og fått jobb her, og Silja er en av innflytterne.
* Metro Branding produserer serien.

;