Det gode liv i Sandefjord!

I Sandefjord finner du jobbmulighetene, livskvaliteten og tryggheten. Se hva vi kan by på for deg og dine!

Skjærgård og saltvann. Mye bolig for pengene og god boltreplass til deg og dine. Deilig klima og kort vei til alt. Hverdagslogistikken er enkel og kø finnes ikke. Rikt kulturtilbud og flott natur – og ikke minst spennende bedrifter og gode karrieremuligheter – har vi imidlertid flust av.

Sandefjord har rett og slett veldig mye å by på!

Enkle hverdager

I Sandefjord er det kort vei til alt. Med bil, sykkel eller buss kommer du deg raskt fra A til B - enten det er snakk om å levere i barnehagen, komme deg til eller fra jobb, dra på stranda eller gå ut med venner. 

Fra Torp Sandefjord lufthavn er hele verden rett utenfor døren, og med E18 er det fort gjort å bevege seg både sør- og nordover; Oslo er kun en drøy time unna med bil.

De enkle hverdagene - med mindre kø og stress - gjør livet i Sandefjord godt og behagelig for store og små. 

---

I Sandefjord er det kort vei til alt. Illustrasjon: Folkebadet

Spennende jobber

Sandefjord har et spennende næringsliv. Byen har gått fra å være konsentrert rundt noen få store bransjer, til å ha kunnskapsbedrifter innen IT, teknologi, logistikk, elektronikk, netthandel, industri og engineering – for å nevne noe.

Mange har fått opp øynene for bedriftene og karrieremulighetene i Sandefjord, som blant andre Michal og Peder som fant drømmejobben i IoT-bedriften GSGroup.

Bredden i det lokale næringslivet er godt synlig i Sandefjord Næringsforening - som har 550 medlemsbedrifter og høy aktivitet. Hos oss finner du flere godt utbygde næringsområder, både i sentrum, langs E18 og ved knutepunktet Torp Sandefjord lufthavn – selve motoren og navet i regionen.

--

Torp Panorama Business Centre. Foto: Morten Rakke

Finn ledige jobber!

Rimelige boliger

Sandefjord kan friste med fine boforhold for store og små, og en rekke trygge og gode nabolag gir mye å velge mellom - enten man ønsker leilighet i sentrum, tøffelavstand til en av strendene eller romslig boltreplass i et av boligområdene.

Svært få norske kommuner har høyere tilflytning enn Sandefjord. Det er store byggeplaner for de neste årene, og det kan du lese om HER.

Lyst på mye bolig for pengene? Det kan du lese om i denne artikkelen. Du som bor i en liten storbyleilighet og drømmer om større plass, hageflekk og dobbel garasje, bør kaste blikket på Sandefjord. Sannsynligvis blir du sittende igjen med penger til overs også!

--

Gode muligheter til sjøutsikt i Sandefjord. Foto: Metro Branding

 

 

Behagelig klima

Mange tenker på Sandefjord som en sommerby, og det gjør de rett i. For kort tid tilbake hentet Nettavisen inn statistikk fra 90 av landets værstasjoner gjennom de siste 30 årene. Målet var å finne ut hvor i landet sola skinner mest, og svaret var oppløftende:

Sola skinner oftere i Sandefjord enn i noen andre norske kommuner!

Mens nedbør og mørke skyer glimrer med sitt fravær gjennom sommeren, er det flust av holmer, strender og turmuligheter. Sandefjord har 196 kilometer kystlinje, og du er ikke en ekte sandefjording før du eier din egen båt!

--

Sandefjord har flest soltimer i Norge. Foto: Visit Vestfold 

Best på nett

Mye av netthandelen i Norge skjer via en bedrift i Sandefjord, gjerne omtalt som landets netthandelshovedstad. Storebror er Komplett, som i sin tid hadde Norges første nettbutikk og er størst i klassen den dag i dag.

En rekke andre beslektede selskaper finnes også. Fjellsport og Skitt Fiske er to av landets mest populære fritidsrelaterte nettbutikker, og i sentrum finner du Så Lett Data.

Sandefjord har også web-utviklere som Emagine, EasyWeb og Terki, CRM-tilbydere som NextCom Evolution og IT-konsulentene i Evry, og det er også en rekke spennende teknologibedrifter her. Eksempler er GSGroup, som gjør det skarpt innen sporing og datafangst, og Adstate – et gründerselskap som digitaliserer gravferden!

--

Komplett holder til i Sandefjord. Foto: Morten Rakke

Internasjonal by

Den største private bedriften i Sandefjord er Jotun. Malingprodusenten har rundt 1.000 ansatte her og nærmere 10.000 globalt. Selskapet er på topp 10 world wide i alle sine virksomhetsområder, og ferdigstilte nylig et nytt og flott R&D-senter og hovedkontor ved fjorden. Jotuns posisjon og omfang har satt sitt preg på Sandefjord i en årrekke, og gjort at dette er en svært internasjonal by. 

Konsernsjef og sandefjording Morten Fon har jobbet i Jotun siden studiedagene, og sier det slik:

«Nøkkelen ligger i en sunn strategi, god kultur og langsiktige eiere. Vi hadde ikke klart en slik utvikling uten å tenke stort!»

--

Jotun er «Made in Sandefjord». Foto: Morten Rakke