Midt i smørøyet

Spennende næringsliv, billige boliger og enklere hverdager gjør at mange flytter til Sandefjord - et supert sted å bo og jobbe.

Sandefjord 2019 / Tekst: Henrik Sandvik

Skjærgård og saltvann. Billige boliger. Deilig klima og kort vei til alt. Hverdagslogistikken er enkel og kø finnes ikke. Natur-, fritids- og kulturtilbud – og spennende bedrifter – har vi imidlertid mye av.

Sandefjord har med andre ord mye å by på, og du kan lese mer i Prospekt Sandefjord!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Billige boliger

Sandefjord kan friste med fine boforhold for store og små. En rekke trygge og gode nabolag nær sentrum gir mye å velge mellom; uansett hvor i Sandefjord man velger å bosette seg, er det sjelden langt fra A til B, og skoler, fritidstilbud og turmuligheter er det overalt.

Mye bolig for pengene gjør at mange flytter til Sandefjord, og HER kan du bli kjent med en rekke nye sandefjordinger.

Her er boligene betydelig billigere og det kan du lese mer om i denne artikkelen. Du som bor i en liten storbyleilighet og drømmer om mer plass og hageflekk, bør kaste blikket på Sandefjord. Sannsynligvis blir du sittende igjen med penger til overs også - og full barnehagedekning og trygge oppvekstvilkår følger med på kjøpet!

--

Sentrum og Sandefjordsfjorden sett fra Midtåsen. Foto: visitvestfold.com

 

 

Behagelig klima

Mange tenker på Sandefjord som en sommerby, og det er ikke så rart. I juli 2017 hentet Nettavisen inn statistikk fra 90 av landets værstasjoner gjennom de siste 30 årene, og målet var enkelt og greit å finne ut hvor i landet sola skinner mest. Svaret var oppløftende:

Det er flere soltimer i Sandefjord enn i noen andre norske kommuner!

Mens skydekke og nedbør glimrer med sitt fravær gjennom sommermånedene, er det flust av holmer, strender og turmuligheter. Sandefjord har 196 kilometer kystlinje, og du er ikke en ekte sandefjording før du eier din egen båt!

--

Sandefjord har best klima i Norge, og sommerdagene kan gjerne legges til en av mange strender. Foto: Visit Vestfold 

Rikt næringsliv

Sandefjord har et rikt og variert næringsliv. Byen har gått fra å være konsentrert rundt noen få store bransjer, til å ha kunnskapsbedrifter innen IT, teknologi, logistikk, elektronikk, netthandel, industri og engineering.

1. januar 2017 oppsto «Nye Sandefjord» – bestående av Stokke, Andebu og Sandefjord. Storkommunen har et enda mer mangfoldig næringsliv, og dette kommer til syne i Sandefjord Næringsforening.

Foreningen har over 520 medlemsbedrifter, 30 arrangementer i året og 3 heltidsansatte. 

I tillegg kommer flere godt utbygde næringsområder, både i sentrum, langs E18 og ved knutepunktet Torp Sandefjord lufthavn – selve motoren og navet i regionen.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

--

Torp Panorama Business Centre rett ved flyplassen. Foto: Morten Rakke

Jotuns hjemby

Hjørnesteinsbedriften i Sandefjord er Jotun. Malingprodusenten har mer enn 900 ansatte her og nærmere 10.000 globalt. Selskapet er på topp 10 world wide i alle sine virksomhetsområder, og i 2017-2019 bygges nytt og flott hovedkontor ved fjorden.

Konsernsjef og sandefjording Morten Fon har jobbet i Jotun siden studiedagene, og sier det slik:

Nøkkelen ligger i en sunn strategi, god kultur og langsiktige eiere. Vi hadde ikke klart en slik utvikling uten å tenke stort!

Fon er opptatt av at Sandefjord er et bra sted å bo for medarbeiderne. 

– Vi er til stede i mange land og lar selskapene styre mye selv, men i bunnen skal alle ha den samme forståelsen om kultur og strategi, sier han.

--

Morten Fon er en av cirka 900 Jotun-ansatte i Sandefjord. Foto: Morten Rakke

Best på nett

Mye av netthandelen i Norge skjer via en bedrift i Sandefjord, gjerne omtalt som landets netthandelshovedstad. Storebror er Komplett med 400 ansatte lokalt og rundt det dobbelte totalt.

I 2018 og tidlig 2019 har Kompett varslet store endringer, og de går nå blant annet tilbake til «core» ved å satse tyngre på gamere.

En rekke andre beslektede selskaper finnes også i Sandefjord. Fjellsport og Skitt Fiske er to av landets mest populære fritidsrelaterte nettbutikker, og i sentrum finner du Så Lett Data.

Sandefjord har også web-utviklere som Emagine, EasyWeb og Terki, CRM-tilbydere som NextCom Evolution og IT-konsulentene i Evry, og det er også en rekke spennende teknologibedrifter her. Eksempler er GSGroup, som gjør det skarpt innen sporing og datafangst, og Adstate - et IT-selskap som digitaliserer gravferden!

--

Netthandelskonsernet Komplett har 400 medarbeidere på hovedkontoret i Sandefjord. Foto: Morten Rakke

Gründerånd

Historisk er Sandefjord en kremmer- og gründerby. Derfor var det bare rett og rimelig da co-workingspacet Gründeriet så dagens lys vinteren 2016, som et tilbud for lokale gründere i alle aldre og fra alle bransjer.

Vinteren 2019 nyåpnet Gründeriet i freshe og dobbelt så store lokaler, og cirka 20 bedrifter er nå tilknyttet etablererstedet. Strøm, nett, møterom, kantine, printer, nettverk og alt man trenger er inkludert i en meget beskjeden husleie.

Sandefjord Næringsforening driver Gründeriet sammen med Sandefjord kommune, mens DNB, Jotun, Innowin og Sandefjord Bredbånd er stedets hovedsponsorer. I tillegg bidrar en rekke mindre firmaer med varer og tjenester.

--

På Gründeriet står døren åpen for bedriftsetablerere. Foto: Petter Holskjær