Midt i smørøyet

Sandefjord er et bra sted å bo, jobbe og drive næring. Her får du spennende bedrifter og flinke folk – og et godt liv!

Sandefjord/2018

Skjærgård og saltvann. Billige boliger. Deilig klima og kort vei til alt. Minimalt med kø, men tett med natur-, idretts- og kulturtilbud - og et yrende næringsliv.

Sandefjord har utrolig mye positivt å by på, og det kan du lese om i vårt magasin Prospekt Sandefjord!

Med flyplass, ferger og E18 er det kort vei til alt, og hverdagslogistikken går unna på null komma niks. På toppen av det har Sandefjord mange spennende bedrifter og gode jobber for flinke folk. Les videre og bli kjent med mulighetene!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Rikt næringsliv

Sandefjord har et rikt og variert næringsliv. Byen har gått fra å være konsentrert rundt noen få store bransjer, til å ha kunnskapsbedrifter innen IT, logistikk, elektronikk, netthandel, industri og engineering.

1. januar 2017 oppsto «Nye Sandefjord» – bestående av Stokke, Andebu og Sandefjord. Storkommunen har et enda mer mangfoldig næringsliv, og dette kommer til syne i Sandefjord Næringsforening.

Foreningen har nærmere 500 medlemsbedrifter, 30 arrangementer i året og 3 heltidsansatte. 

I tillegg kommer flere godt utbygde næringsområder, både i sentrum, langs E18 og ikke minst ved knutepunktet Torp Sandefjord lufthavn – selve motoren og navet i regionen vår.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

--

Torp Panorama Business Centre rett ved flyplassen. Foto: Morten Rakke

Gründerånd

Med rik historie fra hvalfangertiden og enda lenger bakover, er Sandefjord en kremmer- og gründerby. Derfor var det bare rett og rimelig da co-workingspacet Gründeriet så dagens lys vinteren 2016. I Rådhusgata 26 står døren åpen for nyetablerere fra alle bransjer og i alle aldre. De deler erfaringer over kaffekoppen i minglesonene, og strøm, nett, møterom, kantine, printer og så videre er tilgjengelig mot en beskjeden husleie.

35 bedrifter har vært innom Gründeriet siden starten.

– Her kan de kloke hodene hjelpe hverandre til å få maksimalt ut av ideene sine, sier Marit Sagen Gogstad i Sandefjord Næringsforening, som driver stedet sammen med Sandefjord kommune.

I tillegg bidrar en rekke firmaer med varer og tjenester, og det er den sterke dugnadsånden og bidragsviljen i næringslivet som gjør prosjektet mulig.

--

På Gründeriet står døren åpen for bedriftsetablerere. Foto: Petter Holskjær

Best på nett

En høy andel av netthandelen i Norge skjer via en bedrift i Sandefjord, populært kalt «netthandelsbyen». Storebror er Komplett med 400 ansatte lokalt og rundt det dobbelte totalt. Komplett etablerte Norges første nettbutikk i 1996, og det er fortsatt full gass i lokalene på Kullerød.

I 2018 blir storsatsingen Marketplace rullet ut - der andre netthandlere kan selge over Kompletts portal.

En rekke andre selskaper har poppet opp i kjølvannet av Komplett. Fjellsport og Skitt Fiske er to av landets mest populære fritidsrelaterte nettbutikker, mens andre selger IT-utstyr på nett. Det er også en fysisk dataforretning i sentrum – Så Lett Data.

Sandefjord har også web-utviklere som Emagine, EasyWeb og Terki, CRM-tilbydere som NextCom Evolution og IT-konsulentene i Technet Consulting og Evry, for å nevne noe.

--

Netthandelskonsernet Komplett har 400 medarbeidere på hovedkontoret i Sandefjord. Foto: Morten Rakke

Jotuns hjemby

Hjørnesteinsbedriften i Sandefjord er Jotun. Malingprodusenten har mer enn 900 ansatte her og nærmere 10.000 globalt. Selskapet er på topp 10 world wide i alle sine virksomhetsområder, og i 2017-2019 bygges nytt og flott hovedkontor ved fjorden.

Konsernsjef og sandefjording Morten Fon har jobbet i Jotun siden studiedagene, og sier det slik:

Nøkkelen til Jotuns suksess ligger i en sunn strategi, god kultur og langsiktige eiere. Vi hadde ikke klart en slik utvikling uten å tenke stort!

Fon er opptatt av at Sandefjord er et bra sted å bo for medarbeiderne. 

– Vi er til stede i mange land og lar selskapene styre mye selv, men i bunnen skal alle ha den samme forståelsen om kultur og strategi, sier han.

--

Morten Fon er en av cirka 900 Jotun-ansatte i Sandefjord. Foto: Morten Rakke

Behagelig klima

Mange tenker på Sandefjord som en sommerby, og det er ikke så rart. I juli 2017 hentet Nettavisen inn statistikk fra 90 av landets værstasjoner gjennom de siste 30 årene, og målet var enkelt og greit å finne ut hvor i landet sola skinner mest. Svaret var oppløftende:

Det er flere soltimer i Sandefjord enn i noen andre norske kommuner!

Mens skydekke og nedbør glimrer med sitt fravær gjennom sommermånedene, er det flust av holmer, strender og turmuligheter. Sandefjord har 196 kilometer kystlinje, og du er ikke en ekte sandefjording før du eier din egen båt!

--

Sandefjord har best klima i Norge, og sommerdagene kan gjerne legges til en av mange strender. Foto: Visit Vestfold 

Billige boliger

Sandefjord kan friste med fine boforhold for store og små. En rekke trygge og gode nabolag nær sentrum gir mye å velge mellom; uansett hvor i Sandefjord man velger å bosette seg, er det sjelden langt fra A til B, og skoler, fritidstilbud og turmuligheter er det overalt.

Høye boligpriser i Oslo gjør det vanskelig for mange å kjøpe, men i Sandefjord er prisnivået noe helt annet.

Her er boligene betydelig billigere enn nærmere hovedstaden; bare ved å dra til nabobyen Tønsberg, stiger snittprisene faktisk 15-20 prosent - det kan du lese om i vår artikkel om boligmarkedet. Du som sitter i en liten storbyleilighet og drømmer om mer plass og hageflekk, bør kaste blikket på Sandefjord. Sannsynligvis blir du sittende igjen med penger til overs også - og full barnehagedekning og trygge oppvekstvilkår følger med på kjøpet!

--

Sentrum og Sandefjordsfjorden sett fra Midtåsen. Foto: visitvestfold.com