Det gode liv i Sandefjord!

Sandefjord er et supert sted å bo, jobbe og drive business. Se hva vi kan by på for deg og dine!

Skjærgård og saltvann. Billige boliger. Deilig klima og kort vei til alt. Hverdagslogistikken er enkel og kø finnes ikke. Natur-, fritids- og kulturtilbud – og spennende bedrifter – har vi imidlertid mye av.

Sandefjord har mye å by på, og du kan lese mer i magasinet vårt!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Midt i smørøyet

I Sandefjord er det kort vei til alt. Med bil, sykkel eller buss kommer du deg raskt fra A til B - enten det er snakk om å levere i barnehagen, komme deg til eller fra jobb, dra på stranda eller gå ut med venner. 

Fra Torp Sandefjord lufthavn er hele verden rett utenfor døren, og med E18 er det fort gjort å bevege seg både sør- og nordover; Oslo er kun en drøy time unna med bil.

De enkle hverdagene - med mye mindre kø og stress enn i storbyene - gjør livet i Sandefjord godt og behagelig for store og små. 

---

I Sandefjord er det kort vei til alt. Illustrasjon: Folkebadet

Finn ledige jobber!

Rikt næringsliv

Sandefjord har et spennende næringsliv. Byen har gått fra å være konsentrert rundt noen få store bransjer, til å ha kunnskapsbedrifter innen IT, teknologi, logistikk, elektronikk, netthandel, industri og engineering - for å nevne noe.

Storkommunen Sandefjord har et mangfoldig næringsliv, og dette er synlig i Sandefjord Næringsforening - med 525 medlemsbedrifter og 30 arrangementer i året. 

I tillegg kommer flere godt utbygde næringsområder, både i sentrum, langs E18 og ved knutepunktet Torp Sandefjord lufthavn – selve motoren og navet i regionen.

--

Torp Panorama Business Centre ved flyplassen. Foto: Morten Rakke

Billige boliger

Sandefjord kan friste med fine boforhold for store og små, og en rekke trygge og gode nabolag gir mye å velge mellom - enten man ønsker leilighet i sentrum eller enebolig i randsonen av byen.

Mye bolig for pengene gjør at mange flytter til Sandefjord, og HER kan du bli kjent med en rekke nye sandefjordinger.

Her er boligene betydelig billigere enn i Oslo og mange andre sammenlignbare kommuner, og det kan du lese mer om i denne artikkelen. Du som bor i en liten storbyleilighet og drømmer om mer plass og hageflekk, bør kaste blikket på Sandefjord. Sannsynligvis blir du sittende igjen med penger til overs også!

--

Gode muligheter til sjøutsikt i Sandefjord. Foto: Metro Branding

 

 

Behagelig klima

Mange tenker på Sandefjord som en sommerby, og det er ikke så rart. I juli 2017 hentet Nettavisen inn statistikk fra 90 av landets værstasjoner gjennom de siste 30 årene, og målet var enkelt og greit å finne ut hvor i landet sola skinner mest. Svaret var oppløftende:

Sola skinner oftere i Sandefjord enn i noen andre norske kommuner!

Mens mørke skyer glimrer med sitt fravær gjennom sommermånedene, er det flust av holmer, strender og turmuligheter. Sandefjord har 196 kilometer kystlinje, og du er ikke en ekte sandefjording før du eier din egen båt!

--

Sandefjord har best klima i Norge, og sommerdagene kan gjerne legges til en av mange strender. Foto: Visit Vestfold 

Best på nett

Mye av netthandelen i Norge skjer via en bedrift i Sandefjord, gjerne omtalt som landets netthandelshovedstad. Storebror er Komplett med 350 ansatte lokalt og rundt det dobbelte totalt.

En rekke andre beslektede selskaper finnes også. Fjellsport og Skitt Fiske er to av landets mest populære fritidsrelaterte nettbutikker, og i sentrum finner du Så Lett Data.

Sandefjord har også web-utviklere som Emagine, EasyWeb og Terki, CRM-tilbydere som NextCom Evolution og IT-konsulentene i Evry, og det er også en rekke spennende teknologibedrifter her. Eksempler er GSGroup, som gjør det skarpt innen sporing og datafangst, og Adstate - et IT-selskap som digitaliserer gravferden!

--

Komplett har cirka 350 ansatte i Sandefjord. Foto: Morten Rakke

Jotuns hjemby

Hjørnesteinsbedriften i Sandefjord er Jotun. Malingprodusenten har mer enn 900 ansatte her og nærmere 10.000 globalt. Selskapet er på topp 10 world wide i alle sine virksomhetsområder, og bygger nå nytt og flott R&D-senter og hovedkontor ved fjorden.

Konsernsjef og sandefjording Morten Fon har jobbet i Jotun siden studiedagene, og sier det slik:

«Nøkkelen ligger i en sunn strategi, god kultur og langsiktige eiere. Vi hadde ikke klart en slik utvikling uten å tenke stort!»

Fon er opptatt av at Sandefjord er et godt sted å bo for de ansatte, og selskapet han leder bidrar tungt til at dette er en internasjonal by.

--

Jotun har cirka 900 ansatte i Sandefjord. Foto: Morten Rakke