Hjem til hus, hage og jobb i Jotun

For prisen av Obos-leiligheten i Oslo fikk Daniel og Cecilie en dobbelt så stor enebolig og diger utsiktstomt i Sandefjord.


Tekst: Henrik Sandvik

 

– Her har vi godt med boltreplass, ja, sier Daniel Melberg.

40-åringen står på kjøkkenet hjemme i Pingvinveien i Sandefjord og ser utover i vinterlandskapet. Langt bak i den ene retningen glitrer Sandefjordsfjorden. Den andre veien kan man skue hage med hundegård og lekehytte, samt en treklynge. Nærmeste nabo er så vidt innenfor synsvidde.

– Vi solgte en 100 kvadratmeter stor Obos-leilighet i Oslo for 3,95 millioner kroner. For nøyaktig samme pris fikk vi en enebolig på 200 kvadratmeter med 2,2 mål utsiktstomt i Sandefjord. Det er ganske utrolig å tenke på, sier Melberg.

Kona Cecilie er fra Sandefjord, mens han er fra Drøbak. Når vi møter ham har de bodd her i fem år.

Skeptisk i starten

Det å flytte til Vestfold og Sandefjord var imidlertid ikke noen lett beslutning å ta.

– Lenge var jeg veldig mot. «Aldri i livet», sa jeg. Men så fikk vi barn, og så begynte vi å kjenne på hvor i livet vi var. Da ble det riktig likevel.

Ekteparet flyttet til Sandefjord med ett barn og har siden fått ett til. Pr. november 2015 er minstemann Conrad (1) i barnehagen, mens storebroren Jacob på 6 er på skolen. Kona er på jobb.

– Selv har jeg hjemmekontor, men normalt pendler jeg til Oslo. Bussholdeplassen er 300 meter den veien, sier Melberg, og peker i retning fjorden.

– Rett der nede jobber kona mi, og vi kan nesten se både skolen og barnehagen herfra. Vi har alt vi trenger rett i nærheten, og logistikkmessig er dette som en drøm, sier Melberg.

Lett å få barnehageplass

Han forteller blant annet om små problemer med å skaffe barnehageplass.

– Vi fikk tilbud flere steder, og reiste rundt for å besøke alle sammen før vi bestemte oss. Der vi flyttet fra var det ventetid herfra til månen, så på det området er forskjellen mellom Oslo og Sandefjord enorm.

Mange spennende bedrifter i Vestfold

Melberg er IT-sjef i konsulentselskapet Bearingpoint. Firmaet holder til på Tjuvholmen i Oslo, og kan skilte med et ungt miljø, spennende arbeidsoppgaver og gode betingelser.

Etter mange år samme sted, har Melberg fått en solid posisjon i selskapet.

– Jeg trives veldig godt i jobben min, og synes det er vanskelig å se for meg noe annet. Samtidig har jeg full forståelse for at mange velger annerledes. Man begynner å se litt annerledes på livet når man får barn og familie, sier han, og legger til:

– Dessuten har jeg veldig sansen for Vestfold. Det er mange spennende bedrifter her.

Melberg har imidlertid nøyd seg med å redusere pendlingsaktiviteten.

– Jeg er nødt til å være en del på farten, men 125 reisedøgn har jeg ikke lenger. Heldigvis. Nå er jeg i Oslo bare 2-3 dager i uka, sier han, og fortsetter:

– I dag kan man gjøre mye over telefon og mail, men det er viktig å være til stede også. Man blir gjerne litt glemt hvis man bare har hjemmekontor.

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Jobb i Jotun

Kona Cecilie har derimot fått jobb her. Med adresse Pingvinveien, er det knappest noen overraskelse at hun er en av godt over 800 medarbeidere som jobber i Jotun.

– Vi begynte å lete da vi fant ut at vi skulle få barn, og heldigvis dukket det opp en ledig stilling på Jotun innenfor markedsføring som passet Cecilie godt, forklarer ektemannen.

– Det kommer rett og slett til et punkt der man ønsker seg noe annet. Vi brukte ikke byen like mye lenger. Plutselig sto vi der på bussen, det var trangt. Køen på Ring 2 sto stille. Da ble det fristende med en mindre by.

Det var «summen av alt» som trakk dem i denne retningen, innrømmer han.

– Sandefjord har for eksempel en vakker skjærgård, sier Melberg, og ser mot fjorden.

Oppussingen av huset er endelig ferdig, og familiefaren har for lengst planlagt neste store investering.

– Jeg er vokst opp i et hus ved vannet og er vant til sjøliv. Så neste år blir det båt!

 

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

FJORDEN FRISTET: Boltreplass og skjærgård var blant kvalitetene som fristet Daniel Melberg og kona til Sandefjord.
FERDIG: Daniel Melberg kan se tilbake på en lang oppussingsperiode. Her med Elin Tveter fra Privatmegleren Sandefjord.
;