Jotun

Industri

Jotun er en av verdens største malingprodusenter. Konsernet er til stede i alle verdenshjørner, men alt styres fra hovedkontoret i Sandefjord.

Fakta

  • Omsetning: 17 milliarder
  • Antall ansatte: 9700
  • Adresse: Hystadveien 167, 3200 Sandefjord
  • www.jotun.com
Jotun har både forsknings- og produksjonsfasiliteter hjemme i Sandefjord.

Jotun har lange tradisjoner i Sandefjord. Selskapet ble etablert her i 1926 og har hovedkontor her. Aktiviteten strekker seg imidlertid langt utover byens, fylkets og også landets grenser.

Fra kontorene på Gimle styres et konsern med:
* 17,5 milliarder kroner i omsetning.
* Langsiktige eiere i Orkla og gründerens etterkommere.
* 9.700 ansatte i alle verdenshjørner.

Ofte ledige stillinger

Jotun har 800 ansatte i Sandefjord og er i sterk vekst. Selskapet har ofte ledige stillinger, og vil i årene som kommer behøve kompetanse innen hele verdikjeden – med særlig fokus på forskning og utvikling, samt engineering.

Jobb i utlandet

Mange Jotun-ansatte får mulighet til å fylle ledige stillinger internasjonalt i korte eller lengre perioder, og «The Penguin Spirit» finner man igjen overalt. Veksten de seneste årene har kommet blant annet på grunn av denne sterke bedriftskulturen og et klart fokus på kjerneverdiene; lojalitet, omsorg, respekt og mot.

Virksomheten er delt inn i fire forretningsområder: Marine, Protective, Powder og Decorative. Totalt er Jotun representert i over 100 land.

Les mer på www.jotun.com.