Blinkskudd i Sandefjord

Da Silje Elida Sundhordvik ble lei av Oslo, flyttet hun først til Hamar. Men fotografen fant ikke roen før hun landet hjemme i Sandefjord.


Tekst: Henrik Sandvik

 

– Vi har ikke båt ennå. Ellers er vel de fleste voksenpoenga på plass, ler Silje. 

29-åringen ramser opp; ektemann, to barn, jobb, hus og en bil med masse problemer. 

Det er blitt to år siden familien forlot Hamar til fordel for hennes barndomsby. 

– Vi satt og fulgte med på boligmarkedet i Sandefjord, og jeg husker vi ropte «det huset skal vi ha» da vi så annonsen. Mannen min ble sendt med tog til en privatvisning og jeg var med på Facetime, ler Silje.

Hun var høygravid den gangen, men rakk en liten utenlandstur.

– Budrunden gjennomførte vi per SMS på en fortauskafé i København. Da siste bud var gitt tok vi fatt på bysyklene og syklet gatelangs i storbyen. Jeg husker fortsatt spenninga. Da tilslaget kom la vi oss i Kongens park, der vi tegnet husløsninger og nøt livet. Så flyttet vi.

 

Hjem til jul? Bli med på fest!

Gift med klimaflyktning

Silje traff sin bergenske mann på folkehøgskolen. Siden den gang har de holdt seg på Østlandet, og Øyvind har for lengst blitt godt vant med værforskjellene. 

– Han jobber som lærer her i Sandefjord, mens jeg er utdannet fotograf og jobber i reklamebyrået Folkebadet, forteller Silje.

Folkebadet er et fullservice reklamebyrå, med kontorer i Porsgrunn og nå Sandefjord.

– Sandefjord-kontoret ble opprettet da jeg begynte for ett år siden, etter mammapermisjonen. Jeg leder avdelingen, men har med meg et sterkt team. Vi jobber alltid tett og er ganske nerdete på hvert vårt felt.

Folkebadet er eid av Reklameservice, som er en storleverandør av skilt og dekor med lang fartstid i Sandefjord. Etableringen her har ikke vært en copy/paste av det som ble gjort i Porsgrunn.

– Byene har ulik kultur og må derfor gripes an forskjellig. Sandefjord har sterke tradisjoner, samt store og etablerte konkurrenter. Men vi er dedikerte og engasjerte, og har som mål å være et folkelig byrå som er enkle å forholde seg til. Det er gøy å stadig få bekreftet at det er plass til oss her!

 

Klikk her for å finne ledige jobber!

 

Nettverksbygger

Silje er opptatt av nettverk og nye impulser. Derfor forsøker hun både å være tilstede på ulike arrangementer og selv skape arenaer for nettverksbygging.

– Denne høsten tar vi for eksempel konseptet Pechakucha til Sandefjord. Det er et arrangement for nettverk, inspirasjon og ideer, og skal skje fire ganger i året. Dette gjør vi fordi vi ønsker å være et byrå med innflytelse, og som gir merverdi til vårt nettverk. Og så er det jo kult å tillegge Sandefjord noe så urbant som dette bykonseptet, sier Silje med et smil.

Hjemme er det noen andre som binder det hele sammen. 

– Vi har to aktive gutter på 2 og 4 år. Så hverdagen handler om å forsøke å finne god balanse, senke skuldrene og nyte småbarnskaoset. Men jeg stortrives jo virkelig i Sandefjord. Det er godt å bo her. 

– Du er litt eventarrangør også?

– Ja, det kan du kanskje si. Jeg liker å bidra til at det skjer fine ting i byen jeg bor i. Det hjelper meg, og kanskje flere, til å like byen og få hjerte for den. For eksempel kjenner jeg artisten Trygve Skaug, og tenkte at noen burde booke ham til en konsert på Midtåsen. Så jeg bare gjorde det, jeg.

 

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Silje Elida Sundhordvik stortrives i en mindre by med stadig flere urbane kvaliteter. Her med medbrakt kaffe og fjordgløtt. Foto: Henrik Sandvik
Silje jobber som fotograf i reklamebyrået Folkebadet i Sandefjord. Foto: Folkebadet

Nye folk i Sandefjord

* Hvert år flytter mange mennesker til Sandefjord. Her er det godt å leve og spennende å jobbe!

* I vår nye serie skal vi vise fram 15 nye sandefjordinger, og Silje er først ut.

* Følg med på Facebook og Nye folk i Sandefjord.

;