Komplett hjemflytter

Etter 15 år i USA vendte Marius Hansen hjem til Sandefjord med kone og barn. Nå er det netthandelseventyret Marketplace som gjelder.


Tekst: Henrik Sandvik

– Seks uker etter at jeg så annonsen, begynte jeg å jobbe her, forteller Marius Hansen.

35-åringen er tilbake i hjembyen etter 15 år med studier og jobb i USA.

Det var kona Rowella som pushet på da Norge ble lansert som et alternativ.

– Jeg var klar for å prøve noe nytt, og vi beveger oss jo raskt i vår familie, ler hun.

 

Marius gikk på IB-linjen i Sandefjord, og fortsatte videre til Macalester College i St. Paul, MN.

– Det er «one of the best». Kofi Annan gikk der, humrer Marius, og mimrer videre:

– Etterpå jobbet jeg i et helseforsikringsselskap, og så i et av de første selskapene som drev med mobil betaling. Vi startet med å samle inn kollekten med mobilen i kirkene. De er jo nokså store givere der borte.

 

Drømmejobben dukket opp!

Det var også gjennom jobb at Marius og Rowella traff hverandre. Et prosjekt tok ham til New Orleans, der hun holdt til, og kort tid etterpå flyttet de sammen i Minneapolis.

Der bygget de karrierer og stiftet familie – som også inkluderer sønnen Walker på 14 – men for tre år siden begynte de å undersøke Norge.

– Vi hadde mange slektninger på besøk, og ble nok litt påvirket av det de fortalte fra Norge. Hvor bra det er for familier, med barn og så videre, sier Marius, og fortsetter:

– I august 2016 dro jeg på et par intervjuer i Oslo. Mens jeg var der fikk jeg en telefon fra tanten min; det hadde dukket opp en perfekt mulighet i Komplett.

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

 

– Mye lidenskap der ute

Marius fikk jobben, og Komplett går så det suser. Netthandelsbedriften vokser kraftig, og «Marketplace» er den største satsingen de gjør noensinne.

– Med Marketplace lar vi andre e-tailere selge sine varer på Komplett. Veldig mange ønsker å være med, og det er fantastisk å jobbe med dette, sier Marius.

– Vi bruker Kompletts sterke navn som en trafikkmaskin for norske netthandlere.

Noe av det beste er å møte folk som er dyktige på det de driver med, mener han.

– Komplett er store – vi har 18 forskjellige nettbutikker utenom det som går via Marketplace. Men her møter vi folk som selger alt fra musikkinstrumenter til babyutstyr, og det er så mye lidenskap der ute. Det er veldig spennende.

Mens Marius er tilbake i fødebyen, vokste Rowella opp i Panama. Hun studerte og jobbet i USA, og drev med strategi og markedsføring i et stort konsern da turen gikk til Norge.

– Jeg kunne jobbet videre der, men det føltes riktig å prøve noe nytt nå, sier hun.

– For eksempel har jeg alltid trent mye, og fra første stund har jeg kjørt forbi Norway Power Yoga hver dag. It´s a gem right on the water, forteller Rowella begeistret.

 

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Yogastudioet ligger rett ved Skagerak International School, der Walker går.

– Jeg begynte å trene. Så begynte jeg å studere til å bli yogainstruktør. Etter hvert ble jeg god venn med Caroline – som driver stedet – og i sommer ble jeg partner. Jeg tar meg av business, mens hun har kreativitet. It´s a wonderful marriage, ler hun.

Svært godt mottatt

Ekteparet stortrives med livet på og utenfor jobb i Sandefjord. De omtaler arbeidsmiljøet her som «utrolig annerledes» fra det de er vant med.

– I USA er det et mye mindre markant skille mellom jobb og privatliv. Du skal jobbe hardt, og det forventes at du alltid er tilgjengelig, sier Marius.

Og glade er de. Ekteparet får ikke fullrost tilværelsen i Sandefjord og mottakelsen de har fått – fra naboer, skoler, arbeidsgivere og kolleger.

– Walker ble tatt imot med åpne armer i velkomstklassen på Byskolen – de var helt fenomenale – og vi ble integrert på en super måte. Vi har møtt folk fra alle mulige steder her, og vi fortsetter å bli imponert over hvor internasjonal Sandefjord er. Det gjør jo overgangen fra en amerikansk storby noe enklere, ler de.

Marius og Rowella traff hverandre gjennom jobb i USA. Her på hans arbeidsplass Komplett. Foto: Henrik Sandvik
Komplett er storebror i netthandelsbyen Sandefjord, og vokser kontinuerlig. Illustrasjonsfoto: Morten Rakke

Nye folk i Sandefjord

* Hvert år flytter mange mennesker til Sandefjord. Her er det godt å leve og spennende å jobbe!

* Sandefjord kan blant annet by på en rekke små og store spennende bedrifter i mange bransjer.

* I vår serie viser vi fram 15 nye sandefjordinger, og Marius og Rowella utgjør den siste etappen.

* Følg med på Facebook og Nye folk i Sandefjord.

;