Fulgte boligdrømmen

Midt i Oslo-gryta satt Mari (32) og mannen og drømte om luft under vingene. De landet på landsbygda i Sandefjord.


Tekst: Henrik Sandvik

– Vi er nok ikke akkurat storbymennesker, nei, ler Mari Borge Rosvold.

32-åringen er oppvokst på Nøtterøy og Nordmøre. Tante og onkels gård ved Goksjø var hennes barndoms sommerferieparadis, og nå har hun også endt opp i Sandefjord.

– Jeg er utdannet jurist og bodde midt i Oslo sentrum da jeg studerte. Mannen min og jeg synes det ble for tett og slitsomt, så vi flyttet først til Ski, som ligger rett utenfor Oslo, mens vi begge jobbet i Oslo sentrum, begynner Mari.

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Hun hadde lenge ønsket seg tilbake til Vestfold.

­­– Vi begynte derfor å se etter jobb og bolig. Når det gjelder bolig, ønsket vi å bo landlig til. Og vi fant et småbruk, vi da. Et gammelt gårdstun med 8 mål tomt, med stort våningshus, bryggerhus, låve og et gammelt vognskjul som fungerer som garasje, sier Mari, og legger til:

– Kontrasten kunne vel ikke vært større, men for oss er det helt perfekt.

 

Fulgte boligdrømmen

Det var boligdrømmen og ønsket om å bo i nærheten av slekt som tok Mari og mannen ut av storbyen, men det var jobb som måtte ordnes først.

– Vi begynte å tenke på å flytte til Vestfold, men brukte tid på å vurdere mulighetene. Det var ikke aktuelt å flytte før vi fant de riktige jobbene for oss, sier hun, og fortsetter:

– Jeg ønsket å fortsette å jobbe som advokat, og var opptatt av å finne interessante arbeidsoppgaver og gode muligheter for faglig utvikling.

Hun så primært etter et firma av en viss størrelse.

– Tenden viste seg å være riktig for meg. Her er vi rundt 30 advokater. Vi har sentrale kontorer i både Tønsberg og Sandefjord, gode samarbeids- og utviklingsmuligheter og mange unge medarbeidere. Ikke minst mange unge kvinner! Her trives jeg utrolig godt.

 

 

Ute av Oslo-gryta

Det lå med andre ord veloverveide vurderinger til grunn før flyttingen i januar 2015. Mannen pendlet til jobb i Oslo en kort periode, før han begynte hos Komplett (han jobber nå hos WindSim i Tønsberg), og for Maris del gikk turen til Sandefjord etter nærmere fem år i advokatfirmaet Wiersholm ved Aker Brygge.

– Det er supert å bo her, sier Mari.

Hun bruker turstiene og løypene i Storås, som ligger rett ved familiens hjem, året rundt. Sønnen på 2 år er storfornøyd i natur- og idrettsbarnehagen like ved, og familiens engelske setter løper lykkelig rundt på et 4 mål stort inngjerdet tun.

– Vi er heldige, sier Mari.

– Vi bor landlig til, men er i Sandefjord sentrum på 15 minutter. Vi har ikke flytrafikken over hodet, men er på Torp på 10 minutter. Mannen min er nederlender og det er flere daglige avganger til Schiphol, så ja – Sandefjord er utvilsomt et veldig bra sted for oss.

 

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Mari Borge Rosvold trives godt som advokat i Tønsberg- og Sandefjord-firmaet Tenden. Foto: Henrik Sandvik
Tenden Advokatfirma AS holder til på brygga i Sandefjord, rett ved Sandefjordveggen. Foto: Henrik Sandvik

Folk i Sandefjord

* Hvert år flytter mange mennesker til Sandefjord. Her er det godt å leve og spennende å jobbe!

* Sandefjord kan blant annet by på en rekke små og store spennende bedrifter i mange bransjer.

* I vår serie viser vi fram 15 nye sandefjordinger, og advokaten Mari er innflytter nummer ti.

* Følg med på Facebook og Nye folk i Sandefjord.

;