Fant lykken i Sandefjord

Linn (33) er odelsjenta fra Indre Østfold som elsker det urbane livet. Karrieren og kjærligheten tok designeren til bryggekanten i Sandefjord.


Tekst: Henrik Sandvik

– Det er jo helt fantastisk å kunne sitte på kontorplassen sin og se sjøen.

Linn Borger Eriksen titter over skulderen og smiler.

Hun er oppvokst i Askim og bodde på de kanter til hun begynte å studere i Oslo. Nå er det Sandefjord som gjelder.

– Jeg visste ingenting om byen fra før, men nå tar jeg meg i å gå rundt og storkose meg. Sandefjord er passe stor. Jeg bor i en leilighet midt i byen, og digger de tøffe og fine interiør- og fashion-butikkene, forteller Linn.

Var helgependler

Hun er opptatt av å holde seg oppdatert.

– Jeg er en urban jente, så det er veldig gøy at det er butikker her som tilbyr spennende ting. Det hever kvaliteten på byen, synes jeg, og gir meg mye inspirasjon.

Det var imidlertid ikke shoppingen som trakk Linn til Sandefjord.

– Jeg møtte en fin gutt herfra som hadde barn fra før. Han var nokså låst til byen, og gjorde alt han kunne for å selge inn Sandefjord, sier Linn.

I en periode på cirka to år var hun her annenhver helg.

– Jeg husker jeg bestilte togbillett en uke i forveien, det trodde jeg var nødvendig. Så jeg visste jo virkelig ingenting. Men jeg likte meg veldig godt, ikke minst med den fantastiske nærheten til havet, og det at Oslo bare var 1 time og 10 minutter unna.

Endringen kom da Linn oppdaget kommunikasjonsbyrået Metro Branding i Sandefjord.

– Jeg brukte lang tid på å kartlegge mulighetene mine, men Metro var midt i blinken – det forsto jeg med en gang og det gjelder fremdeles. Vi er et utrolig godt team, med store kunder, supre kolleger og spennende prosjekter. Det er et kjempebra sted å jobbe.

 

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Emballasje og fallskjerm

Selve yrkesvalget staket hun ut for lenge siden.

– Jeg skjønte tidlig at jeg ville jobbe som designer. Jeg har blant annet tatt grafisk design på Westerdals og jobbet i flere store byråer i Oslo før jeg flyttet hit, sier Linn.

Blant dem var Grid.

– Grid er store på blant annet pakningsdesign, altså emballasje, og det er det jeg brenner for. Det har vel mer eller mindre blitt min spisskompetanse.

Det er halvannet år siden Linn kom til Sandefjord.

– Jeg er en veldig utålmodig jente, det må skje litt. Så for meg passer det bra med deadliner og høyt tempo, ler hun.

33-åringen har blant annet begynt med fallskjermhopping, men Oslo greier hun ikke helt å ta farvel med.

– Jeg har en leilighet der ennå, jeg kunne ikke slippe alt! Så for meg er det kvalitetene her kombinert med nærheten til Oslo som gjør Sandefjord så bra. I tillegg til jobben da, sier Linn, og legger til:

– Jeg elsker det jeg driver med, det blir en livsstil. Jeg må jo sette meg inn i ulike kunder og produkter, og vet du hva; nå har jeg blitt ekspert på gipsplater!

 

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Linn trives godt i Sandefjord, og nærheten til sjøen er blant de fremste kvalitetene. Foto: Metro Branding
;