Forsket seg frem til Jotun

Jon-Henning Aasum er oppvokst i Tønsberg, men kjente ikke til Sandefjord før jobbmuligheten i Jotun dukket opp. Løsningen ble å løpe på visninger.


Tekst: Henrik Sandvik

– Rekorden var en lørdag. Vi rakk 11 visninger, sier Jon-Henning Aasum.

Etter en hektisk periode på tampen av studietiden som jobbsøkere og ivrige boligjegere, endte Aasum og kona opp i et hyggelig rekkehus på Mosserød i Sandefjord. Der har de rikelig med plass ute og inne, samt kort vei til alt de trenger; som jobb, sentrum, tog, turterreng og E18.

– Vi har sikre jobber, liker å være ute i naturen, har fått et sosialt nettverk og trives rett og slett veldig godt, oppsummerer 27-åringen.

Det er imidlertid nokså tilfeldig at de havnet i Sandefjord.

– Kona mi er fra Bergen og jeg er fra Tønsberg, men faren min jobber i Esso og har hatt karriere utenlands «hele livet». Vi flyttet mye og bodde blant annet noen år i England, men da foreldrene mine flyttet til USA, søkte jeg tilbake mot Norge, forteller han.

 

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Valgte IT-relaterte fag

Aasum studerte på universitetet i Ås utenfor Oslo. Sivilingeniørgraden er innen kjemi og bioteknologi, og han tok master med hovedfag i miljøkjemi.

– Jeg har blant annet studert økotoksikologi, altså hvordan miljøgifter påvirker naturen, og miljøforurensing, som blant annet omhandler klimagasser, radioaktive stoffer og andre kjemiske forurensinger, forteller han.

Aasum valgte også å følge noen IT-relaterte fag underveis.

– Det anbefaler jeg alle å gjøre. Mer og mer vil bli digitalisert, og det har allerede kommet godt med, sier ingeniøren, og utdyper:

– I høst begynte jeg i en ny stilling i Jotun, som R&D Competence & System Manager. Kort sagt administrerer jeg opplæringskursene til kjemikerne våre. Jeg driver også med et IT-verktøy som forskningsavdelingen bruker til å administrere prosjekter.

Trygge jobber til begge

Jotun har et av Nord-Europas mest avanserte laboratorier, men Aasums arbeidshverdag finner sted på et kontor. Kona har derimot havnet på «labben».

– Da jeg fikk tilbud hos Jotun og vi bestemte oss for å satse på Sandefjord, begynte hun også å søke etter jobber her. Da var det ingenting som passet, så hun fikk seg midlertid jobb på café, forteller han.

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Den «midlertidige» jobben beholdt hun i to år.

– Det har vært tøffe tider, men nylig fikk hun en plass på biologi-labben, forteller Aasum.

Selv har han rukket å kjenne på det å jobbe i en verdensomspennende virksomhet.

– Jotun er jo veldig internasjonale, og jeg jobbet inntil nylig med produktklassifisering. Da fikk jeg være på et prosjekt i Dubai i tre måneder, sier ingeniøren.

Stortrives i Sandefjord

Aasum er ikke alene om å reise ut. Jotun-medarbeidere sendes til alle verdenshjørner hele tiden, men ekteparet stortrives i Sandefjord.

– Jeg har ikke lenger familie i Tønsberg, men vi har blitt kjent med flere her i Sandefjord og jeg har også tatt opp kontakten med en del barndomskamerater. Dessuten er det jo genialt med Torp, ikke minst med foreldre som bor utenlands, forteller han.

27-åringen benytter seg også av organiserte tilbud.

– Jeg sitter i styret i Tekna Ung Vestfold, som er for realfagstudenter, og er med i Young Business Sandefjord (YBS) så ofte jeg kan, sier Aasum.

YBS er et nettverkstilbud for unge medarbeidere i bedrifter tilknyttet Sandefjord Næringsforening.

– Det er et veldig fint sted å være. Det er en super mulighet til å bli kjent med det lokale næringslivet og ikke minst treffe andre mennesker. Vi trenger jo det sosiale også!

Jon-Henning Aasum stortrives med boforhold, arbeidsplass og livet for øvrig i Sandefjord. Foto: Henrik Sandvik
Jotun i Sandefjord har et av Nord-Europas mest avanserte laboratorier, og er en ettertraktet arbeidsplass for kjemikere og ingeniører. Foto: Jotun

Nye folk i Sandefjord

* Hvert år flytter mange mennesker til Sandefjord. Her er det godt å leve og spennende å jobbe!

* Sandefjord kan blant annet by på en rekke små og store spennende bedrifter i mange bransjer.

* I vår serie viser vi fram 15 nye sandefjordinger, og ingeniøren Jon-Henning er innflytter nummer 11.

* Følg med på Facebook og Nye folk i Sandefjord.

;