På stø kurs i Sandefjord

Gregory Corrales rømte fra Chile med familien før han fylte 2. Nå bygger han opp sitt eget familieselskap.


Tekst: Henrik Sandvik

– Det er ett eller annet som gjør at jeg trives veldig godt her, sier Gregory Corrales.

33-åringen er født i Chile, men kom til Norge før han fylte 2. Faren var politimann under Pinochet-regimet, og «visste etter hvert litt for mye».

Familien måtte flykte så langt bort som mulig.

De første 13 årene i Norge tilbrakte familien i Sogn og Fjordane, og det har satt sine spor.

– Det var litt spesielt å komme fra Valparaiso med 1,1 millioner innbyggere til bittelille Øvre Årdal! Men vi hadde det bra og jeg har aldri sett på meg selv som en utlending; jeg er ikke chilener, jeg er sogning, sier Gregory, som etter hvert flyttet til Vestfold.

 

 

– Nå bor jeg i Sandefjord med kone og tre barn, og vi stortrives. Personlig synes jeg det er viktig å aldri være helt fornøyd. Man må alltid strekke seg etter noe, ellers stopper man opp. Men vi har det jo veldig fint her, sier Gregory, og fortsetter:

– Det er kort vei til alt. Vi bor i en by, men det er likevel rolig og landlig. Ferge og flyplass har vi, og det er genialt. Men nå har vi vel hatt nok kulde!

Kuldesjokk

Gregory gikk på videregående i Sandefjord og Larvik, og begynte etter hvert å jobbe på Color Line. Tanken var først å bli snekker, men så var det denne kulda.

– Det gikk opp et lys da jeg var i praksis; dette var jo ikke noe for meg, ler Gregory.

I dag driver han Vancowill Industrial Solutions, som tilbyr opplæring på maskiner som kraner og trucker, samt kurs innen blant annet personellsikring.

– Jeg har drevet med opplæring siden 2009, og Vancowill startet vi i september 2014. I starten gikk det dessverre ikke så bra. Potensielle kunder så kun på alderen til bedriften vår, og det gjorde at vi fikk veldig få oppdrag. Men gradvis har det tatt seg opp.

Vancowill Industrial Solutions holder til øst i Sandefjord, på vei ut mot Helgerød og Solløkka. Her har selskapet 550 kvadratmeter med klasserom, hall og kurslokaler.

– Sandefjord er et bra sted for vår bedrift. Her er vi tilgjengelig for mange, sier Gregory.

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

 

Bygger nettverk

Gregory har tre instruktører ansatt. Om kort tid overtar broren som daglig leder, slik at han kan holde flere kurs. Mange av kundene er maskinentreprenører, i tillegg til en god del fra privatmarkedet og offentlig forvaltning.

– Vi er med som sponsorer i Sandefjord Fotball, og deltar på mange av arrangementene til Sandefjord Næringsforening. Disse nettverkene har vi hatt godt utbytte av.

– Det er ikke et helt vanlig bedriftsnavn dere har?

– Nei, og det er helt bevisst. Vi ønsket ikke å hete «Larsens truckskole», for å si det sånn.

Han forteller at det er 232 bedrifter i Norge som driver med det samme, og skjønte tidlig at det var viktig å skille seg ut.

– For det første har vi min datter Vanja, så kommer etternavnet vårt, Corrales, og så er det min sønn William. «Industrial Solutions» er med for å ha et internasjonalt preg.

– Men du sa du har tre barn?

– Ja, og vi kan vel si at nummer tre var en liten overraskelse.

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Gregory Corrales driver kurs- og opplæringsvirksomheten Vancowill Industrial Solutions i Sandefjord.
Gregory Corrales overlater om kort tid daglig leder-posten til broren Marco (t.h.), slik at han selv kan fokusere på kursvirksomhet.

Nye folk i Sandefjord

* Hvert år flytter mange mennesker til Sandefjord. Her er det godt å leve og spennende å jobbe!

* Sandefjord kan blant annet by på en rekke små og store spennende bedrifter i mange bransjer.

* I vår serie viser vi fram 15 nye sandefjordinger, og Gregory er innflytter nummer 13.

* Følg med på Facebook og Nye folk i Sandefjord.

;