Tidenes sommer på Torp

Rekordmange passasjerer har reist over Torp Sandefjord lufthavn denne sommeren. Nå flyr Team Torp mot 2 millioner passasjerer i 2018!


Utviklingen på favorittflyplassen i Sandefjord har vært like bra som været i sommer.

Passasjerveksten i juli var på 4,2 prosent sammenlignet med samme måned i 2017. Totalt reiste 213.273 passasjerer til/fra Torp i juli, kommer det frem i en pressemelding onsdag.

Dette er den beste juli noensinne og et høyeste antall reisende for en måned i Torps historie. 

– Vi har hatt tidenes sommer på Torp med et fantastisk godt tilbud til passasjerene og svært fulle fly. Det aller meste har gått på skinner, ikke minst takket være alle våre dyktige og erfarne kollegaer i «Team Torp» som har stått på i en hektisk tid, kommenterer markedssjef Tine Kleive-Mathisen i pressemeledingen.

– Fortsetter dette blir det ikke bare rekordår på Torp, men da passerer vi endelig 2 millioner reisende på årsbasis for første gang, legger hun til.

Sandefjord har mye å by på. Sjekk mulighetene!

I årets første syv måneder reiste rett over 1,2 millionr passasjerer til/fra Torp, hvilket var en vekst på 8,4 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Dette gjør Torp til den flyplassen i Norge som for tiden har størst vekst. Så langt i år har utenrikstrafikken en vekst på 12,1 prosent, med hele 1.009.097 reisende. Dette gjør Torp til tredje største flyplass for utenrikstrafikk i Norge, kun slått av hovedflyplassen på Oslo Gardermoen og Bergen Flesland.

Innenrikstrafikken i årets første 7 måneder viser en liten nedgang på 7,2 %, og antall reisende var 197.129.

Sammen med Wizz Air er det særlig Ryanair som vokser på Torp, i tillegg har Norwegian hatt en økning i antall reisende til Spania, som er nordmenns klare feriefavoritt. De flotte feriestedene Sopot og Gdynia i Polen har også trukket mange reisende i sommer.

Hold deg oppdatert om jobbmulighetene i Sandefjord!

Rekordmange passasjerer har reist via Torp Sandefjord lufthavn sommeren 2018. Foto: Torp Sandefjord lufthavn
;