Festivalsommer i Sandefjord - Fjord Classics

Fjord Classics holdes første uken i juli hvert år, og er en stor, internasjonal, klassisk musikkfestival. Her får publikum den vakreste og mest spennende musikken fra det klassiske repertoaret, spilt av musikere i verdensklasse.


Tekst: Hanne Marie Pedersen, juni 2024

Sandefjord er kjent for sitt innholdsrike kulturliv, og en imponerende kulturkalender gjennom hele året. Nå i sommermånedene eksploderer det litt ekstra, og enhver sommerby med respekt for seg selv arrangerer gjerne en festival i løpet av sommeren. I Sandefjord serveres det ikke bare en, eller to festivaler...... Sandefjord har blitt en skikkelig festivalby, og i år klinker vi til med hele FEM store festivaler i løpet av sommermånedene. Her er det virkelig noe for enhver smak og målgruppe. Tenk Sandefjord har vært rundt å snakket med festivalsjefene, i denne artikkelen får du vite litt mer om Fjord Classics

TENK FESTIVAL - TENK SANDEFJORD

 

Hva er Fjord Classics?

Fjord Calssics arrangeres i år for syvende gang. 2. - 6. juli får publikum 14 konserter over 5 dager, fra musikere fra hele verden. Sandefjords sterke kultur for klassisk musikk, og kulturarenaer som Sandefjord kirke og Kurbadet med perfekt akustikk og atmosfære for klassisk musikk, er en perfekt ramme for denne storstilte klassiske festivalen. Fjord Classics har et nytt tema hvert år, og i år er temaet "Brittania". Ian Bostridge, som er fra Storbritania, er en av verdens beste tenorer og vil stå på scenen under Fjord Classics i år.   

 

"5 kjappe" om Fjord Classics

Målgruppe?
Vi tiltrekker oss en blanding av trofaste, klassisk musikkentusiaster til nybegynnere. Man trenger ikke å forstå seg på klassisk musikk, du trenger kun et par ører og en smule nysgjerrighet. Nivået på musikerne gjør at vi også tiltrekker oss et internasjonalt publikum fra bl.a. USA, Tyskland og England. 

Hvor mange besøkende venter dere?
1.000

Hva kan publikum forvente seg av festivalområdet?
Vi skal ha et gult(!) piano stående i Byparken under hele festivalen. Vi inviterer forbipasserende til å spille om de vil. Musikk er for alle!

Hva må publikum ikke gå glipp av?
1) Ian Bostridge (en av verdens beste tenorer) 2) Preståsen avslutning 3) Musikk-yogakonsert.

Hva er det dere gleder dere mest til?
Å kunne skape en fantastisk atmosfære og fylle Sandefjord med magisk musikk. 

Det er høy kvalitet på musikerne under Fjord Classics. Foto: Fjord Classics
Sandefjord kirke har perfekt akustikk og atmosfære for klassisk musikk. Foto: Fjord Classics

 

LES MER OM DE ANDRE FESTIVALENE I SANDEFJORD HER:

MiniFjorden
Midtåsen kulturfestival
By the Pond
Fjordfesten

;