Festivalsommer i Sandefjord - By the Pond

By the Pond er en ny musikkfestival i Sandefjord som virkelig dundrer inn på festivalkartet med et smell. 16 internasjonale og nasjonale stjerner skal sørge for folkefest i Bugårdsparken, med selveste Lenny Kravitz og Bryan Adams i spissen.


Tekst: Hanne Marie Pedersen, juni 2024

Sandefjord er kjent for sitt innholdsrike kulturliv, og en imponerende kulturkalender gjennom hele året. Nå i sommermånedene eksploderer det litt ekstra, og enhver sommerby med respekt for seg selv arrangerer gjerne en festival i løpet av sommeren. I Sandefjord serveres det ikke bare en, eller to festivaler...... Sandefjord har blitt en skikkelig festivalby, og i år klinker vi til med hele FEM store festivaler i løpet av sommermånedene. Her er det virkelig noe for enhver smak og målgruppe. Tenk Sandefjord har vært rundt å snakket med festivalsjefene, i denne artikkelen får du vite litt mer om By the Pond

TENK FESTIVAL - TENK SANDEFJORD

 

 

Hva er By the Pond?

By the Pond arrangeres 26. - 27. juni, og har 20 års aldersgrense. Gjengen bak festivalen har som mål å gi Østlandet en opplevelse av de helt sjeldne med et stjernespekket og oppsiktsvekkende artistgalleri. Det satses på kvalitet i alle ledd, og til og med festivalmaten er litt annerledes enn på andre festivaler, med både fiskesuppe og lakseburger på menyen. Så sørg for å ha svaret klart når du i ettertid blir spurt om hvor du var da Lenny Kravitz og Bryan Adams besøkte Norge sommeren 2024! 

 

"5 kjappe" om By the Pond

Målgruppe?
Sandefjord ligger i umiddelbar nærhet til store etablerte festivaler som Slottsfjell og Stavern. Ikke et vondt ord om de festivalene, men vi er alt annet enn det de er. By the Pond retter seg mot et mye mer voksent publikum, noe som musikken og utformingen av festivalen gjenspeiler. Vi satser på etablerte artister og instrumentalister, ikke elektronika, DJs osv., som er bortimot 100% fraværende. Vi knepper også opp kvaliteten på mat og drikke flere hakk. Stikkord for festivalen er hygge, fravær av stress og kvalitet i alle ledd. Selv om dette er en festival for voksne, ønsker vi å forene generasjoner. Derfor har vi et spesialtilbud ti studenter ute i disse dager. 
Hvor mange besøkende venter dere?
Vi trenger rundt 10.000 publikummere hver dag for å være i balanse, men vi håper jo på mer, slik at festivalen går i overskudd og vi kan se frem mot neste års festival. Hadde vi fått opp mot 20.000 hver dag, slår vi kollektiv flikkflakk nedover Jernbanealleen. 
Hva kan publikum forvente seg av festivalområdet?
Publikum kan forvente et vakkert pyntet festivalområde. De kan også forvente en rekke konseptområder, der de både finner spesialbarer, kunstgallerier (festivalkunstnerne), blomsterbinderi, shoppinggate og faktisk et eget sted med lokale og svært kortreiste vinbønder (Grubbestad gård på By the Pond)
Hva må publikum ikke gå glipp av?

Her er det fristende å svare at de ikke må gå glipp av noe som helst, men må man plukke ut én sak, er det selvsagt konserten med Kravitz. Ikonet har forlangt å kjøre full konsert og kommer med full rigg og skal spille i to timer. Vi tror også at husbandet vårt, By the Pond Allstars, med våre lokale superstjerner, vil bli en opplevelse av de sjeldne. Ellers vil jo ingen gå glipp av folkelivet, alle kjentfolkene, hygge i parken og konserter som er legendariske allerede før de har funnet sted. 
Hva er det dere gleder dere mest til?
Vel, det må være å se veldig mange måneders arbeid, bli kronet med suksess i form av tusenvis av lykkelige mennesker i Bugården. Vi håper også på masse positive ringvirkninger i byen for øvrig, både for den enkelte og for næringsdrivende. Å se artister som Kravitz, Adams, Lord Huron, The Kooks og Susanne Sundfør i Bugården, blir også selvsagt noe helt spesielt. 

 

Her finner du By the Pond magasinet, med alt du trenger å vite om festivalen og artistene

Kanadiske Bryan Adams har et rykte på seg for å være en av verdens aller beste liveartister. Torsdag 27. juni hører du han i Bugårdsparken. Foto: Pressebilde/Bryan Adams
Legendariske Lenny Kravitz inntar Sandefjord og Bugårdsparken 26. juni. Dette blir en opplevelse utenom det vanlige. Foto: Mark Seliger

 

LES MER OM DE ANDRE FESTIVALENE I SANDEFJORD HER:

MiniFjorden
Midtåsen kulturfestival
Fjordfesten
FjordClassics

;