Slik ser 5 mill. ut i Sandefjord

I Sandefjord får du mye bolig for pengene. Et spennende næringsliv – og det gode liv etter kontortid – følger med på kjøpet!


Tekst: Henrik Sandvik

I Oslo har den gjennomsnittlige boligprisen passert 5 millioner kroner – uansett boligtype og adresse. Markedet i Sandefjord er noe ganske annet; her koster boligene en brøkdel av prisen, og spennende jobbmuligheter, enkle hverdager og kort vei til alt følger med.

– Blant dem under 30 år er det færre enn én av ti som kan kjøpe den typiske boligen i Oslo, sa sjeføkonom i Prognosesenteret Nejra Macic til Dagens Næringsliv i mars.

Mars-rapporten fra Eiendom Norge viste en gjennomsnittlig boligpris på 28.000 kroner pr. kvadratmeter i Sandefjord – mot 76.400 på Grünerløkka.

– Sammenlignet med Oslo og andre storbyer, opplever vi ikke de store oppgangene. Derfor får vi heller ikke de tunge nedturene, sier eiendomssjef Gunn Ramberg i A/S Thor Dahl, en av de største boligbyggerne i Sandefjord.

– Vi får flere henvendelser fra interessenter utenbys fra, og spesielt fra folk som ønsker å bo sjønært, sier hun.

Hold deg oppdatert om jobbmulighetene!

Thomas Hagen er eiendomssjef i Hjertnes Eiendom, en annen toneangivende eiendomsaktør.

– Vi har et sunt marked med god balanse, og her kan man finne bedre boliger til lavere priser, sier Hagen, og fortsetter:

– Hvis man selger man en liten leilighet sentralt i Oslo, kan man anskaffe seg en enebolig med nærhet til sjø, barnehager og en sjarmerende by.

I tillegg til mye bolig for pengene, følger mange kvaliteter med på kjøpet. Ifølge en oversikt Nettavisen gjorde sommeren 2018, har Sandefjord flest soltimer i landet og mange har gjort klimaflyktninger av seg.

Sandefjord er imidlertid mye mer enn sol og sommer. Her finner du en av Norges vakreste skjærgårder, egen flyplass (Torp Sandefjord lufthavn) og kort vei til det meste. Det er gode bomiljøer, barnehager og skoler, et bysentrum med liv, handel og spisesteder, samt et foroverlent næringsliv med et utall spennende bedrifter.

Sandefjord har med andre ord mye å by på. Sjekk ut mulighetene dine du også!

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Boligen nærmest i bildet ble omsatt for rett over 5 millioner kroner vinteren 2019. Det er identisk med gjennomsnittsprisen i Oslo. Foto: Metro Branding
Solen, sjøen og strendene er blant kvalitene som gjør at mange familier søker seg til Sandefjord. Foto: visitvestfold.com
;