Tett på hverdagen

Nærmere alt kommer du ikke! Bli med Martine (34) og Audun (37) en sommerdag hjemme i Sandefjord.


Martine og Audun kan gå barbeint ned til bryggekanten med kaffekoppen i hånda, der de bor sentralt på Ranvikstranda, med barnehagen bare et steinkast hjemmefra. Fra brygga ser Martine rett over fjorden til kontorplassen – en svipptur via sentrum på 7 minutter.

– Vi visste jo at vi skulle tilbake til Sandefjord, selv om Oslo var bra. Egentlig hadde vi tenkt å vente et par år til, men da dette huset dukket opp gikk flyttelasset hjem, forteller Martine.

Hun snakker om huset fra 1898, som er nærmeste nabo til huset tippoldefar bygde, og i samme gate som både bestefar og mamma er vokst opp i. På rad og rekke bor de nå fire generasjoner i samme familie.

 

Pia og Øyvind flyttet hjem til drømmen!

Etter flere år på 33 kvadratmeter på Sandaker var den lille familien glad for å flytte tilbake til Sandefjord.

De solgte i Oslo, giftet seg, dro på bryllupsreise til California, og kom hjem til overtagelse av nytt hus ved fjorden.

– Vi trivdes veldig godt der vi var. Jeg likte jobben min i Oslo og fortsatte å pendle i to år etter at vi flyttet, sier Martine.

Vel på plass i Sandefjord er det de korte avstandene som er mest verdifullt.

– Her er det beste at vi har alt i nærheten, ikke minst til nærmeste familie, sier Audun, som liker nærheten til jobb, venner, gangavstand til brygga og byen.

­

Finn drømmejobben i Sandefjord!

– Og Oslo er fortsatt bare en drøy time unna.

– Vi digger de korte avstandene og tilgjengeligheten. Vi utnytter det ikke alltid like godt, men bare det at vi KAN gå og sykle er en frihet vi er glad for, smiler Martine.

Sykkelvogna er lett å ta i bruk, en svipp innom barnehagen og 12 minutter på setet til jobben på Huvik – fra brygge til brygge.

– Bare vent, når Johan blir større og ikke trenger følge til barnehage og skole, da tar jeg jolla over fjorden!

 

Sandefjord har mye å by på. Sjekk mulighetene!

Martine hadde et mål om å få en minst like spennende jobb som Art Director i Sandefjord som i Oslo. Muligheten dukket opp i kommunikasjonsbyrået Metro Branding.
Med nærmeste familie i nabolaget, er det alltid tilgang på verdifull bestemor-tid. – Det er to goder vi virkelig nyter godt av; det ene er nærheten til besteforeldre – det andre er noe så enkelt som muligheten til å drikke morgenkaffe på brygga.

Prospekt Sandefjord

* Denne reportasjen ble først publisert i «Prospekt Sandefjord» i juni 2018.

* I magasinet kan du lese om næringslivet og det gode livet i Sandefjord.

* Klikk på bildet under for å komme til web-versjonen av magasinet.

;