Fant drømmehuset i Sandefjord

Henrikke Skårslette (31) og Rune Vigdahl (32) byttet ut 66 kvadratmeter på Bjerke i Oslo med det som er i ferd med å bli familiens drømmebolig i Sandefjord.


Tekst: Eli Tørud

 

Et familieliv med stort hus og hage i Sandefjord fristet for Henrikke, Rune og sønnen Alfred (3). Så dukket drømmehuset opp.

Nå er de eiere av det sjarmerende, røde huset på toppen av Ferjeveien på Framnes, med panoramautsikt over hele byen og fjorden.

Paret nølte ikke lenge før de slo til på oppussingsobjektet, og brettet opp ermene for egeninnsats.

– Det er ikke drømmehuset helt ennå, men det har potensial til å bli det. Det gjenstår litt arbeid før vi er helt i mål, smiler Henrikke.

Sandefjord har mye å by på. Finn ut mer her!

Langhelger i mai og hele den varme sommeren har gått med til å pusse opp og gjøre huset til deres nye hjem.

Nå gleder begge seg til å ta fatt på nye jobber i Sandefjord; for da huset var i boks, begynte jobbjakten.

– Vi er begge lærerutdannet og har erfaring fra lærerjobb i Oslo-skolen, og visste at det var gode muligheter for å få jobb fra høsten. Derfor startet vi prosessen med jakt på egen bolig, før jobb. Da salget av leiligheten i Oslo også var signert, falt brikkene på plass.

Denne høsten starter både Henrikke og Rune i nye jobber på Krokmoa skole.

– Vi prøver og ser hvordan det fungerer som kolleger på samme skole, sier Henrikke og smiler lurt.

Jobbmulighetene vil hun utforske med tiden. Nå er de glade for at familien har landet i Sandefjord, og har allerede nytt godt av en varm og lang sommer ved fjorden.

Hold deg oppdatert om jobbmulighetene i Sandefjord!

Henrikke har hatt deler av sin oppvekst i Sandefjord, og kjente på hjemlengselen. Deler av oppveksten har hun fra opphold i utlandet, blant annet Nederland.

Rune er opprinnelig fra Tromsø, og begge innrømmer at klimaet i sør fristet mer enn kjølige nord.

Med besteforeldre i nabolaget på Framnes, og kort avstand til nye jobber, sjø og fjord, ble Sandefjord et lett valg.

– Hjem, kjære hjem. Hva er det du ikke kan like i Sandefjord, spør Henrikke og ler.

Hun ønsket seg et familieliv med kvaliteter i fjordbyen som hun selv har vokst opp med. Nærhet til familie ble en viktig prioritering.

For samme pris som leiligheten på Bjerke sikret Henrikke og Rune seg den store familieboligen i Sandefjord. Med på kjøpet fulgte en utsikt mange bare kan drømme om.

Huset i Ferjeveien har flere rom enn de har planer for, og en romslig og luftig hage de ikke hadde tilgang på i Oslo.

– Mye er bra i storbyen også, men vi kunne ikke kjøpt et hus som dette i Oslo. Og vi bruker ikke så mye av det Oslo er best på, som kunst og kultur, særlig ikke i den livsfasen vi er i nå. Det vi trenger nå er et mer rolig og avslappet familieliv, og det får vi i Sandefjord.

Les mer i magasinet Prospekt Sandefjord!

Henrikke og mannen har brukt sommeren til å pusse opp huset. Nå venter nye jobber og hverdag i Sandefjord. Foto: Metro Branding
Alle må ta i et tak når nytt hus skal gjøres klart. Alfred (3) og Rune har lagt ned mange timer med egeninnsats i sommer. Foto: Metro Branding
;