Skal gjøre Sandefjord til barnas sommerby

Hjertnes Amfi fylles med teater, konserter, litteratur og lek for barn i alle aldre når MiniFjorden arrangeres fra 28. juni til 8. juli.


Tekst: Henrik Sandvik

– Vi er livredde, glade og spente på en gang.

Lasse Vermeli smiler bredt i sommervarmen. Sandefjordingen har gjort seg ferdig med storproduksjonen Les Misérables – med 108 forestillinger og totalt 155.000 publikummere på Folketeateret i Oslo – og nå er det hjembyen som gjelder.

– Dette har surret og gått i bakhodet i et par år, og i juli i fjor testet vi konseptet med én av festivalens forestillinger. Nå er vi klare for å fylle Hjertnes Amfi i to langhelger, og gleder oss til å la små og store oppleve et bredt kulturtilbud under ett og samme tak, sier Vermeli.

Han forteller at de bygger tak over publikumsområdet, og det er ingenting å si på ambisjonsnivået til festivalsjefen:

– Vi har en tiårsplan, og vil at MiniFjorden skal være den beste festivalen for barna i Norge. Sandefjord skal være barnas og familiens sommerby nummer én!

Sandefjord har mye å by på. Sjekk mulighetene!

Festivalen MiniFjorden går av stabelen fra 28. juni til 8. juli.

– Torsdag til søndag og onsdag til søndag disse to helgene bygger vi om Hjertnes Amfi til en magisk verden fylt med ulike kulturopplevelser i tillegg til et yrende og lekent festivalområde, forklarer en entusiastisk Vermeli.

Det blir ulike arrangementer hver dag, utført av profesjonelle aktører innenfor hvert felt (se www.minifjorden.com for hele festivalprogrammet og detaljert informasjon).

– Vi bygger scenen slik at publikum kommer tett på utøverne. Det er plass til kun 150 tilskuere, så dette blir både eksklusivt og intimt, sier festivalsjefen.

Åpningen er klokken 18, mens de øvrige arrangementene starter en time tidligere.

– Da kan folk legge det inn i programmet etter jobb eller etter stranda, og vi ønsker alle hjertelig velkommen til noen eventyrlige dager i Hjertnes Amfi!

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Barn og voksne får oppleve en rekke forskjellige aktiviteter og forestillinger i Hjertnes Amfi under MiniFjorden. Foto: MiniFjorden
Festivalsjef Lasse Vermeli er klar til å fylle Hjertnes Amfi. Foto: Minifjorden
;