Fritidsaktiviteter i Sandefjord

Mange barn og unge støter på et luksusproblem når de begynner med fritidsaktiviteter i Sandefjord. Det blir fort et og annet dilemma når de må velge.


Enten det er sommer- eller vinteridrett, lag- eller enkeltmannssport, dans eller musikk – Sandefjord har mye å by på for barn og unge som ønsker å delta i noe organisert på fritiden. Og da er det altså ikke alltid så lett å velge!

Mange gjør som klassekameratene – de begynner på det de andre går på. Det er ikke noe galt med det, men det er heller ikke så dumt å prøve å skaffe seg en oversikt over hva som faktisk finnes.

Det er nemlig stor sannsynlighet for at det finnes noe som kan være midt i blinken for akkurat deg!

Oversikt over fritidsaktiviteter 

Her finner du mer informasjon og oversikt over tilbudene samlet på ett sted: Tenk fritid

Revy, dans, musikk og teater i Sandefjord

Sandefjord er kjent som en revyby i fellesferien og julebordsesongen, men det foregår mye på byens kultur- og teaterscener året rundt også. Det finnes en rekke tilbud der barn kan utfolde seg med sang, musikk, dans og teater.

Sandefjord Teaterforening setter for eksempel opp store forestillinger hver høst. I 2015 var det «Oliver» med 170 lokale skuespillere som trakk fulle hus og høstet bifall fra flere tusen publikummere. Høsten 2014 var det «Annie» som ble satt opp på Hjertnes i Sandefjord, og over 5.000 publikummere så også den forestillingen.

Videre kommer Sandefjord kulturskole, der kunstneriske ferdigheter og unike opplevelser er viktige stikkord for tilbudet. Her kan barna utforske musikk, drama og visuell kunst. Kulturskolen har også et tilbud til barn under skolealder.

En annen mulighet for unge håpefulle – som kanskje elsker å stå med hårbørsten som mikrofon og synge for full hals foran speilet – er sirkusteateret «Stella Polaris». Fra sin base på Varden Grendehus reiser foreningen verden rundt med sitt opplevelsesteater – som er bygd opp rundt gjøgling, akrobatikk og historiefortelling.

Gjennom et år har Stellas spreke skuespillere oppvisninger og parader både i Sandefjords gater og på små torg i italienske gamlebyer. Her er det nok ofte flammeslukkerne som imponerer mest.

Stella har også et tilbud til barn, der de fokuserer på felleskap, bevegelse og rytme. Her får barna leke seg fram til ferdigheter innen akrobatikk, sjonglering, styltedans, scenekamp, trapez og linedans.

Idrett i Sandefjord

Innen lokalidretten er det utallige muligheter. I Bugårdsparken kan du støte på utøvere innen ishockey, badminton, tennis, fotball, håndball, friidrett og skøyteløp, for å nevne noe. Byens håndballag har gjort det godt på høyt nivå i en årrekke, og det er også andre lag i Sandefjord med tilbud nedover i aldersklassene.

Det samme gjelder på fotballsiden, der Sandefjord Fotball selvfølgelig er det store og mest sentrale.

Nest største fotballturnering etter Norway Cup

Her er det også verdt å nevne at en av byens breddeklubber, nemlig Sandar, har slått seg stort opp ved å bygge opp det som i dag er Norges nest største fotballturnering etter Norway Cup – nemlig Sandarcupen. Dette har blant annet gitt seg utslag i svært gode fasiliteter på fotballsiden – med alt fra ballbinger til kunstgressbaner og andre trenings- og kamparenaer.

Kampsport, golf, langrenn - og mye mer!

I tillegg er det muligheter innen ulike grener av kampsport, konkurransedans, golf, orientering og ikke minst langrenn – til tross for flere milde vintre, finnes det et stort langrennsmiljø i Sandefjord. Hvis du vil ordentlig ut på tur, eller i skogen, kan kanskje orientering være tingen.

Du skal lete lenge for å komme opp med en organisert fritidsaktivitet du ikke finner i Sandefjord.

SIRKUSTEATER: Stella Polaris reiser verden rundt med sitt opplevelsesteater. Men basen ligger på Varden i Sandefjord.
GODE MINNER: Sandefjord Fotball da opprykket var sikret i 2014
;