Henter nye sandefjordinger

Klimaflyktninger, jobbsøkere og hjemflyttere fyller opp visningene til Einar Tangen i Eiendomsmegler 1. – Vi har flere og flere kjøpere utenbys fra, sier han.


Tekst: Henrik Sandvik

 

Eiendomsmegler Einar Tangen er en ringrev i bransjen. 60-åringen flyttet hit fra Grenland for mange år siden – nå finner han nye hjem for nyslåtte sandefjordinger.

– Boligmarkedet i Sandefjord har vært bra og jevnt stigende de siste årene, og 2019 er ikke noe unntak. Både etterspørselen og oppdragsmengden er god, sier Tangen.

– Hvor skal boligmarkedet fremover?

– De siste årene har prisene steget jevnt og trutt, cirka 3-5 prosent i året. Det er sunt og godt når man ikke har så store topper og daler. Og det ser ut til å fortsette.

Tangen har blant annet mange utenbys fra på visningene.

– Særlig de siste 2-3 årene har dette vært en økende tendens, sier han, og fortsetter:

– Noen har familiære relasjoner, noen er lei av mørke og drittvær. Flere vurderer Sandefjord fordi de ser på jobbutsiktene her som gode. Vi hadde for eksempel nettopp en kjøper fra Trondheim, og en som kom flygende fra Bergen og kjøpte hus i Bugården.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Tangen mener det er opplagt hvorfor mange vil bo i Sandefjord.

– Det er jo perfekt å bo her. Vi har skjærgård, sjø, sommer og sol. Ferien er for øvrig en ypperlig tid for boligsalg, sier megleren.

Han merker også at det er god fart i det lokale næringslivet.

– Jeg treffer stadig gamle kjente som bor i Grenland og jobber i Sandefjord, og de forteller at det er enorm forskjell på aktiviteten i næringslivet, sier Tangen.

– Storkommunen har god økonomi, og forholdene er lagt til rette for vekst og utvikling. Med E18 ligger Sandefjord gunstig til i et stort arbeidsmarked. Dessuten er boligprisene betydelig lavere enn i for eksempel Tønsberg, legger han til.

 

 

Sentrumsnære leilighetsprosjekter er populært blant voksne mennesker som er lei av plenklipping og snømåking.

– I prosjektet Landstads plass har vi solgt alle de 13 leilighetene, og i Mosserød hage har vi igjen 7 av 16 enheter. Det er det samme begge steder; parkering under bakken, heis opp til leiligheten, enkelt og greit, sier han.

– Kjøperen er gjerne 40 år pluss. Eldrebølgen kommer i full fart, men det er mange som ikke ønsker å komme på et hjem. Da er en moderne og lettstelt leilighet nær sentrum tingen, fortsetter megleren.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

«Landstads plass» er et av prosjektene Einar Tangen har solgt på den seneste tiden. Mange ønsker seg sentrumsnær leilighet, forteller megleren. Illustrasjon: Eiendomsmegler1
Eiendomsmegler Einar Tangen har stadig flere interessenter utenbys fra på visning. Foto: Henrik Sandvik
;