Viste frem Sandefjord på Arendalsuka

Det gror godt i næringslivet i Sandefjord. Med arrangementet «Fra hvalfangst til datafangst» på Arendalsuka fikk fire spennende bedrifter sin plass i rampelyset.


Det er mange år siden de siste hvalfangerne gikk i land på Vestfold-kysten. Nå er det nye næringer som gjelder; Sandefjord har små og store bedrifter i alle mulige bransjer, og dette mangfoldet er en av grunnene til at omdømmeprosjektet i byen heter nettopp «Tenk stort, tenk Sandefjord».

Tidligere i høst viste noen av Sandefjords-bedriftene seg fram på Norges største politiske scene; Arendalsuka. Smått utrolige 90.000-100.000 mennesker tok turen til sørlandsbyen på noen få august-dager, og for første gang sto et rendyrket Sandefjord-arrangement på programmet. «Fra hvalfangst til datafangst» gikk av stabelen på Grand Hotel Arendal (eid av Sandefjord-kjeden Unike hoteller).

– Næringslivet i Sandefjord har utviklet seg enormt siden tiden da hvalfangst var det store. Vi har offensive og spennende bedrifter i mange ulike bransjer, og det var veldig gøy å vise frem en smakebit på Arendalsuka, sier næringssjef Jan Erik Hvidsten i Sandefjord kommune.

Sjekk ut mulighetene i Sandefjord!

Lokalet var så godt som smekk fullt under arrangementet, som ble gjennomført i regi av Sandefjord kommune og Sandefjord Næringsforening. Formålet var nettopp å vise fram bredden og mangfoldet i det lokale næringslivet, og flere spennende lokale bedrifter inntok scenen (presentasjonene finner du HER):

* IT-sjef Sondre Andersen presenterte Sandefjord kommunes smartby-satsing, der innbyggerappen var blant stikkordene.

* Espen Ranvik er CEO i IoT-bedriften GSGroup, som gjør det stor innen sensorer og avansert teknologi.

* Gründer Steven Foss i Fosstech viste hvordan oljesmellen tvang frem en omstilling fra store havdyp til nye markeder.

* Stein Kjølberg viste fram Jotuns teknologireise ifm. innhenting av data samt produkt- og teknologiutvikling innen skipsfart.

* Frank Nordby fra Volmax fortalte hvordan lastebilforhandleren bruker teknologi og data til å gjøre transportører mer lønnsomme.

Finn ledige jobber i Sandefjord!

GSGroup, Volmax, Jotun og Fosstech er noen av mange spennende bedrifter i Sandefjord. Foto: SNF
En rekke lokale bedrifter var med da Sandefjord viste seg fram på Arendalsuka. Foto: SNF
;