Eksplosiv vekst for pilotskolen

Pilene peker bratt oppover for Pilot Flight Academy på Torp. Bare i august kommer ytterligere 90 studenter og 20 instruktører, og veksten gir stor tilflytting til Sandefjord.


Tekst: Henrik Sandvik

– Vi vokser utrolig fort. Og det er jo både gøy og utfordrende.

Markedssjef Annichen Sjøblom smiler mens hun forteller om den sterke utviklingen. Antallet studenter på Pilot Flight Academy skyter i været, og det er flere grunner til det.

– I land som India og Kina vokser middelklassen kraftig og det gjør at mange flere vil ut og reise. Det er imidlertid veksten i flytrafikken i Europa vi merker aller mest hos oss, og i tillegg er det høy pensjonsavgang i flyselskapene i årene fremover, sier Sjøblom.

– I sum gir dette gir et skrikende behov etter piloter.

I tillegg kommer bedre vilkår når det gjelder studiefinansiering.

– På grunn av at jobbmarkedet for piloter har eksplodert, har Statens Lånekasse for utdanning endret i sine rutiner og økt støtten for pilotstudenter betydelig. Dette er et forholdsvis kostbart studie, så det har naturligvis hjulpet veldig godt på søkertallene.

Sandefjord har mye å by på. Finn ut mer her!

Antallet pilotstudenter i Hangarveien ved Torp Sandefjord lufthavn er følgelig på kraftig oppadgående.

– Vi har 160 studenter i dag. Noen avslutter til sommeren og 90 nye kommer til, så til høsten vil vi være over 200 studenter, sier Sjøblom, og videre:

– Over nyttår kommer 60 til, og vi jobber mot å nå 400 studenter.

Med på kjøpet følger betydelig vekst også i staben hos Pilot.

– Vi ansetter stadig nye instruktører, og har nå kommet opp i 60 personer. Flere av dem er lokale, men vi henter flinke folk fra hele Norge og til dels Sverige til Sandefjord.

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Mange av studentene og instruktørene som flytter hit, ønsker å bo nær flyplassen.

– Vi har bygget ett hybelbygg til mer enn 100 studenter, men der er kapasiteten sprengt. Så nå bygger vi ett til og mer skal det bli, antar jeg, forteller Sjøblom.

Skolens ansatte og studenter er dessuten toneangivende både i utleiemarkedet i sentrum og det ordinære boligmarkedet ellers i Sandefjord.

– Flere instruktører vil ha leilighet midt i byen til å begynne med, så vi støvsuger mer eller mindre hele det leiemarkedet. Etter hvert treffer de gjerne noen, og da blir det kanskje kone, barn og flytting til boligområdene utenfor bykjernen.

De som flytter hit, blir gjerne boende lenge, ifølge Sjøblom:

– Gode instruktører er «hard to get», så vi ønsker å ansette mange etter studiene. Dessuten har flere flyselskaper Torp som pilotbase, så det er liten om at vi bidrar ordentlig til god gammeldags befolkningsvekst med denne utviklingen.

Les vårt magasin Prospekt Sandefjord!

Antallet pilotstudenter i Hangarveien ved Torp Sandefjord lufthavn stiger kraftig. Foto: Pilot Flight Academy
Markedssjef Annichen Sjøblom gleder seg over utviklingen. Foto: Pilot Flight Academy
;