Skyhøy dekning <br/>i løvtynn kabel

Sandefjord Bredbånds storstilte fiberutbygging har fått sandefjordinger på nett for alvor. Nå flytter selskapet inn i nye, freshe lokaler.


Tekst: Henrik Sandvik

– Hvis du hadde tatt fra folk internett, ville det nok blitt helt krise, ler Knut Aadne.

God internettdekning er i dag like selvfølgelig som tilgang på vei, vann og strøm for mange av oss. Det merker den daglige lederen i Sandefjord Bredbånd godt.

– Vi mennesker har blitt dønn avhengige av internett, så vi leverer noe mange trenger både på jobb og hjemme. Folk har blitt veldig bortskjemt, for eksempel når det gjelder hastighet. Man har jo ikke tid til å vente på noe lenger, og hvis nettet først ikke fungerer, da blir det dårlig stemning i heimen, sier Aadne.

Hold deg oppdatert om jobbmulighetene i Sandefjord!

Storstilt fiberutbygging over mange år gjør imidlertid at sandefjordinger flest har lite å klage på.

– Vi har mer enn 11.000 tilkoblede husstander og avtale med mer enn 450 bedrifter. Samtidig som vi har et finmasket fibernett som dekker cirka 97 prosent av gamle Sandefjords husstander. Det gir en dekningsprosent helt i Europa-toppen, sier Aadne.

Det paradoksale er at selve produktet er så godt som usynlig; fiberen ligger jo nede i bakken. Selskapet selv skal derimot bli mer synlig.

– Etter 14 år på Kilen flytter vi nå til Pindsle. Vi skal overta førsteetasjen til Folkeuniversitetet, og blir nabo med Skitt Fiske, Bilservice og mange andre butikker som har et vareutvalg som passer perfekt til de produktene vi selger, sier Aadne.

Selskapet benytter en teknologi som egner seg for dagens informasjonssamfunn, med blant annet store mengder film, bilder og andre tunge filer.

– Vi legger rør i bakken og blåser deretter fiberkabler inn i rørene. Fiber – med sine fysiske egenskaper – er svært godt tilpasset den digitale verden. Kapasiteten er helt enorm – man kan nå enkelt sende all digital informasjon gjennom en løvtynn fibertråd uten begrensninger, forteller Aadne.

Sandefjord har mye å by på. Les mer her!

Det kommunale foretaket anvender hypermoderne teknologi, men er ikke av nyere dato.

– Sandefjord Bredbånd ble etablert i 2004 for å gi konkurransefortrinn til Sandefjord. Den gangen var infrastrukturen for næringslivet ikke god, og selskapet skulle bidra til å trekke mennesker og bedrifter hit, sier Aadne.

Nå er tiden med hakkede linjer og snø på skjermen definitivt forbi.

– Den gode, gamle lineære TV-en er ute og nå er det underholdningsplattformer som gjelder. Vår jobb er å sikre at kunden har mer enn nok internettkapasitet og tilgang til ønsket innhold når de vil og hvor de vil. Det er her slaget står, sier salgs- og markedssjef Claus Fevang Vidum.

– Utviklingen går lynraskt, og nå er det internett 500/500 i standardpakken vår. Det er den vi anbefaler og er vår bestselger nå om dagen. Her får kundene god kapasitet til alt fra surfing på internett, strømming av film og tv, gaming og opp- og nedlastning av filer, fortsetter han.

I tillegg inngår en TV- og strømmetjeneste som gir tilgang til opptak i sky, programarkiv og et stort kanalinnhold.

– Med appen «Altibox» kan kundene velge å se alt innhold også via smarttelefon eller nettbrett, sier han.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Salgs- og markedssjef Claus Fevang Vidum (t.v.) og daglig leder Knut Aadne gleder seg over at Sandefjord Bredbånd har bygget ut fiberbasert infrastruktur til store deler av Sandefjords innbyggere og bedrifter. Foto: Sandefjord Bredbånd
Sandefjord Bredbånd flytter i disse dager inn i nye lokaler på Pindsle. Foto: Sandefjord Bredbånd

Sandefjord Bredbånd

* Er et kommunalt foretak som ble etablert i 2004.

* Tilbyr bredbåndstjenester (internett, TV og telefoni).

* Leverer Altibox-tjenester fra Lyse Tele AS.

* Har bygget fiberbasert infrastruktur til over 95 % av kommunens bolig- og næringsområder.

iSandefjord

* Denne artikkelen ble først publisert i «iSandefjord» oktober 2018.

* Magasinet ble laget av Sandefjord Næringsforening, og distribuert til alle husholdninger og bedrifter i Sandefjord.

* Du finner magasinet ved å klikke HER.

;