Snudde etter oljebremsen

Da oljeprisen raste, stupte også offshore-satsingen til Marine Installasjon. Selskapet fant nye ben å stå på, og nå trenger toppsjef Harald Vetvik & Co flere flinke folk.


Tekst: Henrik Sandvik

– Det var nesten kroken på døra for all aktivitet offshore, sier Harald Vetvik.

Med aktører som Aker Solutions, Kværner og Aibel på kundelisten, er det trygt å si at Sandefjord-selskapet har opplevd både opp- og nedturer de siste årene.

Hold deg oppdatert om jobbmulighetene i Sandefjord!

Marine Installasjon har vært en betydelig underleverandør til olje- og gassindustrien siden etableringen i 2004, og hadde på meste en stabil base med over 100 ansatte operatører.

– Mange var utleid til oppdrag i Nordsjøen og til de store offshore-verftene, men med oljeprisfallet i januar 2016 ble det full stopp. Store vedlikeholdskampanjer ble lagt på is og underleverandørene ble rammet hardt. Våre kunder sa opp mange ansatte og selvsagt ble det også slutt på innleie, forteller Vetvik.

Fra toppåret 2013 til 2017 ble omsetningen nærmest halvert. Løsningen ble å finne flere ben å stå på.

– Vi satset tyngre på verkstedet på Pindsle, og har derfor klart oss greit gjennom noen vanskelige år, sier Vetvik.

Han er daglig leder og hovedeier i selskapet, der Allum AS er den andre majoritetsaksjonæren. I tillegg er et knippe mindre aktører inne på eiersiden.

– Vi har et godt utstyrt verksted på Pindsle, og produserer tanker, rør og konstruksjoner i alle stålkvaliteter. Vi har blant annet en krankapasitet på 15 tonn, forteller Vetvik.

Her hjemme er Jotun, BASF (Pronova), Allum Engineering og Color Line blant kundene.

– Vi leverer blant annet til lokal industri og fergerederiene. Vår styrke er rask levering til konkurransedyktig pris, legger han til.

Sandefjord har mye å by på. Les mer her!

Oljebransjen har ridd av den verste stormen, og den siste tiden har oljeprisen tatt seg opp igjen. I Marine Installasjon ser de lyst på fremtiden, og selskapet har i dag cirka 70 ansatte.

– Vi ser igjen økt aktivitet offshore. I tillegg er det mye å gjøre på verkstedet, så nå trenger vi flere medarbeidere, sier Vetvik, og fortsetter:

– Vi ønsker å knytte til oss lokale fagfolk som også er interessert i å reise – det dreier seg om sveisere, industrirørleggere og platearbeidere. Det er bare å ta kontakt for en uforpliktende prat, dersom en jobb i tradisjonell verkstedindustri kan være interessant.

– Vil du si det er en fordel om søkeren heier på Sandefjord Fotball?

– Det stemmer nok, humrer Vetvik, som mange kjenner som en godt over gjennomsnittet engasjert SF-patriot.

Harald Vetvik & resten av mannskapet i Marine Installasjon har kommet seg gjennom oljenedturen – blant annet ved hjelp av flere ben å stå på. Foto: Marine Installasjon
Etterlengtet oppgang i oljesektoren og høy aktivitet på verkstedet, gjør at Marine Installasjon trenger flere dyktige fagfolk. Foto: Marine Installasjon

Marine Installasjon

* Underleverandør til olje- og gassindustrien.

* Eies primært av Vetvik Invest AS (55 prosent) og Allum AS (35 prosent).

* Ble etablert i 2004, og holder til på Pindsle i Sandefjord.

* Har cirka 70 medarbeidere, og er nå på jakt etter flere folk.

iSandefjord

* Denne artikkelen ble først publisert i «iSandefjord» oktober 2018.

* Magasinet ble laget av Sandefjord Næringsforening, og distribuert til alle husholdninger og bedrifter i Sandefjord.

* Du finner magasinet ved å klikke HER.

;