Tilbake til byen

Webutviklerne i Emagine valgte sentrum da de gamle lokalene ble for små. Det tidligere skattekontoret på Aagaards plass har blitt til et levende kontorfellesskap.


Tekst: Henrik Sandvik

– Vi hadde det fint i vannkanten på Framnes, men det er deilig å være tilbake i sentrum, sier Bjørn Kaare Bøe.

Han er født og oppvokst i Storgata, og har arvet en forkjærlighet for sentrum.

– Begge bestefedrene mine har bygget gårder og drevet butikk i disse gatene, så her er jeg lommekjent. Og det er fint å se hva dette fører med seg, sier Bøe, og fortsetter:

– Her om dagen gikk vi ut for å kjøpe lunsj. Først handlet vi på Matlykke, og på vei tilbake plukket vi med oss en datakabel fra Så Lett Data og blomster fra Ruby Elise. Det er viktig å bruke byen, jeg kjenner at det ligger i blodet.

 

Emagine lager websider og nettbutikker for små og store bedrifter, og rigger seg nå for vekst.

– Vi har mål om å bli litt større, og vokser sakte men sikkert. Faktisk signerte vi kontrakt med en ny medarbeider i går og en til er på vei inn, sier Bøe.

Selskapet kom til et punkt da de «måtte gjøre noe» med sine tidligere lokaler.

– Vi vurderte flere alternativer, men jeg er glad vi havnet her, sier Bøe, som har unnet seg litt ekstra luksus for seg og resten av Emagine-gjengen:

– Vi har fått mer plass enn vi trenger, så dette er lokaler vi kan vokse i. Vi ønsket et skifte både i arbeidsrutiner og rent organisasjonsmessig, og da er fleksibilitet veldig bra.

Meld deg på «Hjem til jul 2019»!

Gårdeier Hjertnes Eiendom håper å ha fylt opp kontorfellesskapet før jul. I tillegg til Emagine, sitter 10-11 bedrifter nedover i gangene og det er (pr. 29. november) kun tre ledige kontorer igjen.

– Vi måtte finne på noe nytt da skattekontoret forsvant. Det er et stort lokale på nesten 600 kvadratmeter og «coworking» har tatt arbeidslivet med storm. Det har hjulpet mange å ta virksomheten et steg videre, så vi valgte det, sier eiendomssjef Thomas Hagen i Hjertnes Eiendom.

Hagen peker på viktigheten av gode sentrumslokaler:

– Det skjer mye positivt i sentrum. dHub, Gründeriet og vårt prosjekt er gode eksempler på det, og det er spennende å være med på.

– Et attraktivt bysentrum med urbane aktiviteter og kvaliteter – som blant annet coworking-konsepter – er med på å skape puls i byen, og er en viktig forutsetning for økt tilflytting og næringsutvikling, avslutter Hagen.

Hold deg oppdatert med våre nyhetsbrev!

Bjørn Kaare Bøe (nr. 4 fra venstre på bildet) og resten av gutta i Emagine er storfornøyd med flyttingen til kontorfellesskapet i Sandefjord sentrum. Foto: Emagine
Kontorfellesskapet ved Aagaards plass har åpne og luftige cellekontorer og møterom. Pr. slutten av november er det kun tre ledige plasser i coworking-konseptet. Foto: Hjertnes Eiendom

Emagine

* Webutviklingsselskap i Sandefjord.
* Har syv ansatte i dag, og flere på vei inn.
* Har både små og store lokale og nasjonale kunder.
* Har flyttet til nyoppussede lokaler i sentrum.

 

Hjertnes Eiendom

* Eiendomsselskap i Sandefjord med ni ansatte.
* Har en eiendomsmasse på 175.000 kvadratmeter og cirka 20 mål ubebygde tomter.
* Har over 100 boliger under planlegging.
* Forvalter også eiendommer for eksterne aktører.

 

;