Full fart for fiber

Om kort tid signerer kunde nummer 10.000 en internettavtale med Sandefjord Bredbånd. – Det er egentlig ingen grenser for hvor store vi kan bli, ifølge selskapet selv.


– Av Sandefjords mange fortrinn er Torp Flyplass og fiberen de to fremste.

Det sier Knut Aadne. Han er daglig leder i Sandefjord Bredbånd og sørger for at stadig flere sandefjordinger kan koble seg på nettet.

Aadnes opplisting av Sandefjords fremste egenskaper baserer seg på hva bedrifter og privatpersoner anno 2015 etterspør.

– I dag krever de fleste å kunne kommunisere raskt og sikkert med andre, helst som om begge parter befinner seg i samme hus. Her har Sandefjord en unik posisjon, sier Aadne, og fortsetter:

– Infrastrukturen er enormt godt utbygd. Sandefjord har en fiberdekning på 97 prosent, og jeg tror ikke noen mellomstore eller store byer noe sted i verden kan vise til noe lignende.

Den massive utrullingen startet for 15 år siden. I 2000 var Aadne Jotuns representant i forumet Sandefjord Vekst. Her diskuterte næringslivet og politikerne hva som trengtes for å skape positiv utvikling i Vestfold-byen.

– Bredbånd og infrastruktur ble definert som det viktigste. Vi begynte med et nett for internt bruk i kommunen, og åpnet senere for bedrifter og private på kommersielt basis, sier Aadne.

Siden har veksten vært enorm.

Innen året er omme vil Sandefjord Bredbånd passere 10.000 kunder – hvorav 800 nye i 2015. Også i 2014 fikk selskapet 800 nye kunder.

– Vi spiser markedsandeler, og det er egentlig ingen grenser for hvor store vi kan bli. Selskapet vokser med byen, og det blir jo flere og flere innbyggere her, sier salgs- og markedsdirektør Lasse Mørk Andersen.

Veldig synlig er selskapet imidlertid ikke. Helt til noe går galt, påpeker Mørk Andersen, som omtaler «nedetid» som noe av det verste moderne bedrifter kan oppleve.

– Ting kan gå i stykker, og man taper mye på å være nede. Dagens kunder har enormt mange alternativer, og går fort til neste leverandør hvis den første ikke tilfredsstiller behovet, sier han.

Sandefjord Bredbånd har trukket kablene sine overalt i kommunen.

– Vi har for eksempel lagt fiber i taket til hver eneste butikk på Hvaltorvet. Jotun kjøper alt av oss – globalt – og denne høsten har vi blant annet bygget ut nye områder på Vesterøya og Furustad, faktisk også litt inn i Larvik, sier Aadne.

Fremover skal nye kunder lokkes med enda bedre tjenester.

– Teknikerne fra Altibox, som vi kjøper utstyret vårt fra, har vært i Taiwan og skaffet de råeste komponentene som finnes. Sikkerheten og stabiliteten er enestående, sier Mørk Andersen.

Neste år planlegger selskapet å ta kundeservice til et nytt nivå.

– Da kommer vi til å inkludere infrastrukturen helt ut til telefonen, nettbrettet eller PC-en din. Kontroll på hele linjen, med andre ord, ikke bare frem til veggen, sier Aadne, og konkluderer:

– Det er ganske modig.

GODT UTBYGD: Sandefjord har satset på bredbånd i flere år, og har i dag en dekning få byer kan vise til.
NÅR HVERANDRE: Sandefjord Bredbånds Altibox-tjenester sikrer god kommunikasjon mellom bedrifter og innbyggere.

Sandefjord Bredbånd

* Leverandør av TV- og internettjenester i Sandefjord.

* Har bygget fiberbasert infrastruktur til over 95 prosent av kommunens bolig- og næringsområder.

* Leverer Altibox-tjenester fra Lyse Tele, og er en av over 35 Lyse-partnere på landsbasis.

* Ble etablert 1. januar 2004, og er eid av Sandefjord kommune.

* Hegnasletta 12, 3217 Sandefjord

* www.sfjbb.no

;