Torp Sandefjord lufthavn

Luftfart

Med cirka 30 nasjonale og internasjonale ruter, er Torp Sandefjord lufthavn en svært viktig kommunikasjonshub for regionen. I 2016 og 2017 peker pilene igjen i riktig retning for det som tidligere er kåret til Norges beste flyplass.

Ledige stillinger

Business controller

Det er positiv utvikling på Torp Sandefjord lufthavn, og nå søkes en dyktig business controller til flyplassen.

Les mer her.

KNUTEPUNKT: Torp Sandefjord lufthavn er førstevalget for mennesker og bedrifter i en stor region.

Nasjonale og internasjonale ruter fra Torp

Torp Sandefjord lufthavn ble etablert som NATO-flyplass i 1956. Den flyplassen mange kjenner anno 2017, fikk imidlertid sin reelle oppstart så sent som i 1997 – da Ryanair begynte å fly herfra. Siden den gangen har Torp Sandefjord lufthavn vokst fra cirka 160.000 til over 1,5 millioner reisende i året.

Fem store flyselskaper flyr i dag over Torp – nemlig Widerøe, Wizz Air, Ryanair, Norwegian og KLM. Alle har sine respektive rutenett, men i sum dekker rutenettet både Norge, Europa og ikke minst resten av verden gjennom koblingene til Schippol i Amsterdam og Kastrup i København.

En viktig flyplass for hele regionen

Flyplassen ligger i Sandefjord, men det er flere enn sandefjordinger som ser på Torp som «sin». Torp-ledelsen selv har da også som mål å være den foretrukne flyplassen for alle reisende mellom Drammen og Arendal, og visjonen er kort og godt «Din favorittflyplass!».

I dag jobber cirka 50 mennesker på Torp Sandefjord lufthavn, og dette antallet er i konstant endring. Det lyses jevnlig ut ledige stillinger innenfor flyplassens forskjellige funksjoner og tjenester – og fremover vil trolig kompetanse innen områder som service, sikkerhet, brann og redning, samt administrasjon og marked, være etterspurt på flyplassen. Årlig omsetning er omkring 300 millioner kroner.

Les mer på www.torp.no.

Fakta

  • Omsetning: 300 millioner
  • Antall ansatte: 50
  • Adresse: Torpveien 130, 3241 Sandefjord

Les mer på www.torp.no