TORP Sandefjord lufthavn

Med over 30 direkteruter, er TORP Sandefjord lufthavn den største huben i vår region. Herfra kan du fly til spennende destinasjoner i hele Europa.
Torp Sandefjord lufthavn er førstevalget for mennesker og bedrifter i en stor region. Foto: Torp

Nasjonale og internasjonale ruter

TORP Sandefjord lufthavn ble etablert som NATO-flyplass i 1956. Den flyplassen mange kjenner anno 2018, fikk imidlertid sin reelle oppstart så sent som i 1997 – da Ryanair begynte å fly herfra. Siden den gangen har TORP Sandefjord lufthavn vokst fra cirka 160.000 til over 2 millioner reisende i året.

Seks store flyselskaper flyr i dag over TORP – nemlig Widerøe, Wizz Air, Ryanair, Norwegian, SAS og airBaltic. Alle har sine respektive rutenett, men i sum dekker rutenettet både Norge, Europa og ikke minst resten av verden gjennom koblingene til Kastrup i København.

En viktig flyplass for hele regionen

Flyplassen ligger i Sandefjord, men det er flere enn sandefjordinger som ser på Torp som «sin». TORP-ledelsen selv har da også som mål å være den foretrukne flyplassen for alle reisende mellom Drammen og Arendal, og visjonen er kort og godt «Din favorittflyplass!».

I dag jobber mer enn 700 mennesker på TORP Sandefjord lufthavn, og dette antallet er i konstant endring. Det lyses jevnlig ut ledige stillinger innenfor flyplassens forskjellige funksjoner og tjenester – og fremover vil trolig kompetanse innen områder som service, sikkerhet, brann og redning, samt administrasjon og marked, være etterspurt på flyplassen.

Fakta

  • Omsetning: 300 millioner
  • Antall ansatte: 700
  • Adresse: Torpveien 130, 3241 Sandefjord
  •  
  • www.torp.no