Noe for enhver (kultur)smak i Sommerfjord

Titusenvis av sandefjordinger og tilreisende har kost seg på byens idretts-, kultur- og sentrumsarrangementer i sommer.


– De som sier at det ikke skjer noe i Sandefjord, de vil jeg gjerne snakke med, sier Inger Elisabeth Teien i Sandefjord Byen Vår.

Interesseorganisasjonen for handelsstanden i Sandefjord er en av mange aktører som har sørget for at opplevelsene har stått i kø i sommer.

Fra båtkortesjen på St. Hansaften til og med godt ut i september, har Sandefjord vært arena for en usedvanlig lang rekke med arrangementer – alt fra store publikumsmagneter som Handelens Dag og Fjordfesten til et utall mindre begivenheter.

Det har vært konserter på Thaulows, Draaben, Hjertnes, Midtåsen og i byens kirker – og la oss ikke glemme det årlige høydepunktet på Seilerholmen; helaftenen med Postgirobygget. For å nevne noe.

Videre kommer de store trekkplasterne – festivalene. Vestfoldfestspillene ble i år arrangert rundt om i fylket, deriblant på flere arenaer i Sandefjord, fra 17. juni til 3. juli. Inkludert har var ikke minst Gitkam-festen på Midtåsen, som gikk av stabelen 24. – 25. juni med kjente og kjære artister som Vamp, Kari Svendsen, Wenche Myhre, Olav Stedje, Tre Små Kinesere og Anne Grete Preus – selvfølgelig i tillegg til kameratene selv.

I starten av august var det Fjordfesten-arrangørenes tur til å invitere til fest.

Med store navn som Bjørn Eidsvåg, Matoma, Jarle Bernhoft og Marit Larsen på plakaten, var det ingen overraskelse at den niende utgaven av musikkfesten i Badeparken ga ny besøksrekord.

Helgen etter var det klart for Fjordblues på Gokstad Kystlag, som 13. august ble arrangert for 13. gang.

Det har ikke bare vært musikkinteresserte som har hatt mange tilbud. Årets høydepunkt for handelsstanden ble en stor suksess, om enn i heteste laget; 21. juli – Handelens Dag – var en av årets aller varmeste dager!

Temperaturen var dessverre ikke like plagsom da gjøglerteateret Stella Polaris inviterte til «Solfest» på Gokstadhaugen noe tidligere i juli. Regnet fosset ned, men publikum stilte opp og spektakulært var det!

Halvannen måned senere var ensemblet klare med en ny oppsetning – «Circo Vita – I hvalens buk». Der var værforbehold aldri et tema; forestillingen fant sted i Gaiahallen.

Variasjonen er stor i Sandefjord, og det er ikke slutt selv om vi nå har kommet langt ut i september. For eksempel svingte Riksteateret innom byen for litt siden, med Liv Ullmann-forestillingen «Fortrolige samtaler» på Hjertnes.

I Sandefjord Kunstforening går nå to separate utstillinger – Galina Manikovas fotoutstilling «Øynene som ser» og Lena Akopian med sine grafiske verk og tegninger – til og med starten av oktober.

10. og 13. september var Stella Polaris i vinden igjen. Denne gangen med sin årlige storsatsing «Stemmer fra Gokstad» – en forestilling om Gokstadhaugens mysterier, der 20 unge talenter fra Europa spiller sammen med teaterets faste stab og frilans musikere og artister.

 

Klikk HER for å registrere deg for våre nyhetsbrev!

17. september var det duket for det foreløpig siste av en lang rekke arrangementer i regi av Sandefjords handelsstand; nemlig «Tøysedagen». Da gikk butikkene i byen sammen om å slippe opp helt – med lange åpningstider og «helt tullete lave priser». Konseptet er nytt av året her i byen, men har holdt det gående i seks år i Tønsberg.

Kun Tønsbergdagen, tilsvarende Handelens Dag i Sandefjord, er mer populær enn Tøysedagen der.

I starten stilte ikke så mange butikker opp, men i dag er nesten alle med, skrev Sandefjords Blad om arrangementet da det ble offentliggjort i vinter.

Black Friday er neste begivenhet for Sandefjords sentrumsdrivende. Det skjer 25. november. De kulturinteresserte må ikke vente like lenge før neste store happening; Sandefjord Teaterforenings storoppsetning Peter Pan har premiere allerede 30. september og går frem til 16. oktober. Men det er en annen historie.

VISEFESTIVAL: Gitarkameratene hadde nok en populær samling i Midtåsen i Sandefjord i sommer.
MANGFOLD: Stella Polaris er blant dem som sørger for at teater- og kulturlivet i Sandefjord har en helt spesiell bredde.
;