Dramatisk fall på Torp

Pandemien sender aktivitetsnivået bratt ned på favorittflyplassen i Sandefjord. Trafikken i 2020 var nesten 70 prosent lavere enn i 2019.


Antall reisende for 2020 totalt ble 650.288 passasjerer. Det var en nedgang på 68,6 prosent fra året før, da Torp Sandefjord lufthavn hadde 2.073.308 passasjerer. Innenrikstrafikken hadde minst nedgang med 48,4 % (180.903 passasjerer), mens utenrikstrafikken falt med hele 72,8 % til kun 469.385 passasjerer.

Den store nedgangen skyldes selvsagt Korona-situasjonen, heter det i en pressemelding fra lufthavna torsdag 14. januar 2021.

Alle europeiske land er røde, nå med enda strenger test- og karanteneregler. I tillegg kommer UDs reiseråd som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land foreløpig forlenget til 1. mars 2021, og til sist myndighetenes anbefaling om å bli hjemme.

Sandefjords-bedrifter trenger nye medarbeidere!

Desember ble noe bedre enn november. Trafikken endte da på 26.982 passasjerer mot 152.640 i 2019, hvilket var en nedgang på 82,3 prosent.

Passasjerøkningen i fjorårets siste måned kom imidlertid i forbindelse med julen, og ledelsen på flyplassen har ingen forhåpninger om noen markant bedring med det aller første.

«Trafikken er nå på et meget lavt nivå og vi ser at det vil holde seg slik i en god periode fremover. Arbeidspendlerne som reiste fra Norge i desember kommer nå i starten av januar tilbake til jobb i Norge, men om få dager blir det pause på de fleste utenriksruter i flere uker fremover», kommenterer markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen i pressemeldingen.

«Med distribusjon og effekt av vaksinen ser vi imidlertid lys i enden av tunellen, og vi ser frem til en vår og sommer med langt større aktivitet og trafikk på flyplassen. Vi håper at myndighetene ser dette bildet og vil hjelpe oss med økonomisk støtte i første del av 2021, som blir meget krevende», avslutter hun.

 

Markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen håper passasjerene og smilene kommer tilbake til Torp nærmere sommeren. Arkivfoto: Heidi Marie Gøperød
;