Passasjerrekord på flyplassen

183.981 passasjerer reiste til eller fra Torp Sandefjord lufthavn i oktober. Antallet reisende i år vil krype mot 2 millioner for første gang i flyplassens historie.


Tekst: Henrik Sandvik

 

Torp Sandefjord lufthavn fortsetter den positive utviklingen. I årets første 10 måneder har 1 670 095 passasjerer reist til/fra Torp, en vekst på hele 40 % i forhold til samme periode i fjor. Antallet reisende nærmer seg dermed 2 millioner på årsbasis for første gang i Torps historie. Det kommer fram i en pressemelding fra flyplassen.

I oktober reiste 183.981 passasjerer til/fra lufthavnen og aldri før har så mange benyttet Torp i oktober. Veksten er på 43,5 prosent i forhold til året før.

– Vi har lagt bak oss en svært hektisk høst og flyene fylles stadig bedre. I oktober hadde vi flere charter enn normalt fra Torp i forbindelse med skolens høstferie, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen.

Det er utenrikstrafikken som drar lasset, og i oktober hadde dette segmentet en vekst på hele 60,3 prosent. Utenrikstrafikken i oktober utgjorde totalt 150.032 passasjerer.

Antall innenriksreisende var 33.949 mot 34.607 passasjerer i oktober i fjor, hvilket altså betød en liten nedgang.

Sandefjord har mye å by på. Finn ut mer her!

Bærekraftig tilbringersystem

Kleive-Mathisen gleder seg også over den positive utviklingen til et tilknyttet kollektivtilbud.

– Paulsen Buss fra Horten startet i våres et nytt busstilbud fra fergekaia i Horten direkte til Torp. Bussruten kom i gang fordi kollektivtilbudet på denne strekning var fraværende, og Torp så et potensial for å tiltrekke seg enda flere østfoldinger, sier hun, og fortsetter:

– Tilbudet har blitt meget godt mottatt i markedet. Antall reisende er nå åtte ganger så høyt som det var den første måneden Paulsen Buss betjente strekningen.

NSB har betjent Torp stasjon i snart ti år, og har en kraftig vekst.

De har allerede passert totaltrafikken for fjoråret på ca. 120 000 reisende og vi antar at de nærmer seg 170 000 reisende og klar ny rekord i år.

– At stadig flere reiser kollektivt til Torp er bra for oss på flyplassen, som er fokusert på miljøet og ønsker å utvikle et bærekraftig tilbringersystem, sier Kleive-Mathisen.

 

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Adm. direktør Gisle Skansen og markedssjef Tine Kleive-Mathisen gleder seg over positiv utvikling på Torp Sandefjord lufthavn. Foto: Torp
;