Gode kulturopplevelser i Sandefjord

Sandefjord har et stort og variert kulturtilbud, med mange kulturelle og sosiale møteplasser. Her ser du litt av det vi kan by på!


Fjordfesten

Et stort antall frivillige og ikke minst de mange besøkende bidrar til å gjøre Fjordfesten til årets sosiale høydepunkt – midt i hjertet av Sandefjord. Bli med du også!

Hjertnes kino og kulturhus

Tre saler og et uteamfi gjør Hjertnes kino og kulturhus til et populært sted for film- og kulturentusiaster. Her vises et bredt utvalg filmer hver dag hele året. Det arrangeres også konserter, teaterforestillinger og kulturarrangement med jevne mellomrom. På lørdager, vår og høst arrangeres teater- forestillinger for barn.

Biblioteket

Med rundt 240.000 besøkende årlig er biblioteket en viktig sosial og kulturell arena i Sandefjord. I tillegg til de vanlige utlånstjenestene av bøker, filmer og musikk, kan du benytte deg av bibliotekets datamaskiner og studieplasser. Biblioteket holder også litteratur- og kulturarrangementer for alle aldersgrupper. Her har også barna sin egen eventyrhule.

Gokstadhaugen

I 1880 ble det berømte Gokstadskipet utgravd i Sandefjord. Du kan besøke Gokstadhaugen, der skipet ble funnet, og ta en tur til Huvikslippen på Framnes og se Gaia – en fullskala kopi av det imponerende vikingskipet.

Hvalfangstmuseet

Europas eneste spesialmuseum for hval og hvalfangsthistorie. Her kan du lære om dyreliv i Arktis og Antarktis, og hvordan hvalfangst har vært drevet i ulike kulturer gjennom tidene. Museet er åpent hele året og tilbyr faste og midlertidige utstillinger, aktivitetsrom for barn og arrangementer for hele familien. På brygga i Sandefjord kan du også oppleve en ekte hvalbåt – Southern Actor.

Midtåsen

På en høyde i det flotte parkanlegget på Midtåsen ligger Knut Steens paviljong og skulpturpark. Her er 16 av kunstnerens verk samlet – 12 marmorskulpturer står i paviljongen, mens fire bronseskulpturer er plassert rundt i landskapet.

Verdensteateret

En intim klubbscene hvor det arrangeres blant annet konserter, teater og revyer. Huset brukes særlig av amatørgrupper og frivillige, med et spesielt fokus på barn og ungdom.

I tillegg har Sandefjord flere mindre private kulturarenaer som tilbyr et omfattende program med konserter, teater, kabaret og litteraturarrangement. Blant disse finner vi Bakgården og Draaben, samt Thaulows Cafe og bar.

HJERTNES: Sandefjords storstue byr på både kinosaler, konserter og små og store teateroppsettinger.
;