Supersommer på brygga

Restaurantsjef Steven Bassili på Brygga 11 er storfornøyd med sommeren. Nå venter sesongfinale og eksotiske reisemål.


Tekst: Henrik Sandvik

 

– Det har vært en super sommer. Været har vært så som så, men vi har samme besøksmengde som i fjor og det er vi veldig fornøyd med, sier Steven Bassili.

Restaurantsjefen går inn i siste sommersesonguke, og titter tilbake på vel fire måneder med mange tusen sjømatglade besøkende. Faste og nye gjester, lokale og tilreisende, hyttebeboere, tyskere, asiater og svensker.

– Vi har hatt en veldig god miks, det eneste vi har manglet er busslastene med kinesere. Og ikke glem bedriftene; vi har mange store bookinger fra sandefjordsbedrifter, sier han.

 

Registrer deg her hvis du ønsker å bli oppdatert om ledige jobber og det gode livet i Sandefjord!

 

Nyttig naboskap

Vegg i vegg ligger Brødrene Berggren, så tilgangen på råvarer kunne ikke vært bedre.

– Det er selvfølgelig helt fantastisk å være nabo med en fiskebutikk, sier Bassili.

Mange retter er gjengangere på menyen, men Geir Skeie & Co liker å eksperimentere.

– Det er en hårfin balanse mellom å være tro mot verdiene bedriften er bygget opp på, samtidig som vi må fornye oss hele tiden.

I bunnen ligger imidlertid alltid ønsket om å være folkelige, mener Basilli:

– Mange tror og tenker at Brygga 11 er en gourmetrestaurant, men det stemmer ikke. Vi er et sted for alle i alle anledninger, og vi ønsker å gi ekte fiskelykke til folket.

 

Godt samarbeid i Sandefjord

Sandarcupen, Fjordfesten, konserter, utstillinger og andre begivenheter – Sandefjord har hatt en sommer med rekordmange arrangementer.

– Jeg opplever at alle som driver i Sandefjord trekker hverandre opp. Vi har en by der alle bidrar og hjelper hverandre. Det er gøy å være med på, sier Bassili.

Snart blir det imidlertid stille. 2. september er siste åpningsdag i denne omgang.

– Til helgen blir det sesongavslutning, og da har vi en morsom meny der vi selger ut rettene. Vi legger på én rett slik at det blir fem retter. Det blir en høydare, ler Bassili.

Åpner igjen til jul

Når siste avslutningsmeny er servert, forsvinner medarbeiderne til alle kanter.

– Folkene våre elsker å reise. Noen skal tilbake på skolen, men vi har ansatte som skal til Filipinene, Island, Brasil og Argentina. Selv skal jeg til Bordeaux med kona, sier Bassili.

31. oktober kommer store deler av gjengen tilbake – klare for julebordsesong. Når den er ferdig, reiser mange av dem videre til restauranten på Hemsedal.

– I forhold til det å være nytenkende – hva kan du si om julebordmenyen?

– Vi har alltid en kjøttrett i tillegg til fisk og sjømat, og i år har vi blitt enige om å prøve noe nytt. Siden Geir er fra Stord, vil vi kjøre på noe han kan assosiere seg med – så i år blir det pinnekjøtt på fiskerestauranten. Vi skal også begynne med salg av julegaver til private og bedrifter. Det blir bra!

 

Du finner oss på Instagram ved å klikke her!

Det har vært en hektisk sommersesong for medarbeiderne på Brygga 11.
Brygga 11 på kaikanten i Sandefjord har trukket mange tusen sjømatglade besøkende i sommer.
;