Har bygget et fort på Komplett Arena

Knallhard jobbing og riktig fokus skal sikre Sandefjord Fotballs plass i Eliteserien. Flamur Kastrati (25) lover å bli toppscorer.


Tekst: Henrik Sandvik

 

– Jeg har sagt at jeg skal bli toppscorer i år. Og jeg er en type som liker å holde ord.

Vi møter Oslo-gutten i kantinen på Komplett Arena. 25-åringen ble hentet fra Strømsgodset i fjor, og er i ferd med å levere en sterk sesong.

– De største ambisjonene har jeg imidlertid på vegne av laget. Vi skal bli topp 10, og hvis vi fortsetter å ta poeng og trene hardt hver dag, kan det bli enda høyere, sier Kastrati.

Intervjuet fant for øvrig sted 14. september. I de påfølgende serierundene tapte SF mot Brann og Molde, og Kastrati presiserer at sesongen langt fra er over.

– Det er fortsatt 27 poeng igjen å spille for, og vi skal ikke ha rykte på oss at vi stoppet opp før sesongen var over. Det blir jeg ikke med på.

Kastrati er svært opptatt av ikke å tape ansikt. Foreldrene er fra Kosovo, og der står stolthet og ære sentralt.

– Der lærer du å forsvare det du er glad i og en del av. Det er sånn vi skal tenke også. Vi har bygget et fort på Komplett Arena, og det skal vi forsvare.

 

 

Sandefjord har mye å by på. Finn ut mer her!

En annen verden

Kastrati spilte på Grei i Groruddalen i barneårene. Som 17-åring ble han solgt fra Skeid til nederlandske Twente.

– Livet som fotballspiller i utlandet er annerledes på alle mulige måter. Det handler blant annet om at fotball er så mye viktigere for folk, sier Kastrati.

­­– Mange tilskuere bruker de siste kronene sine for å få et sesongkort eller en drakt, og opplegget rundt spillerne er av en annen verden, fortsetter han.

Kastrati er imidlertid positivt overrasket over profesjonaliteten i SF.

– Klubben er veldig bra. Flinke folk og gode fasiliteter. Spillerne kjenner hverandre godt, det er tette bånd mellom oss, noe som er nødvendig for å få spillergruppa til å fungere.

– Dere tilbringer mye tid sammen?

­– Ja, og selvfølgelig kan man bli lei. Vi spiser felles frokost og lunsj, varmer opp, trener og får behandling, mat, drikke og restitusjon. Livet som fotballspiller er nok tøffere enn mange tror. Jeg føler i alle fall at jeg er på jobb absolutt hele tiden.

 

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Forventningspress

På banen er Kastrati en rask og aggressiv spiller med hjertet utenpå drakten. Han gjør seg mange tanker om det som foregår utenfor banen også.

– Jeg tenker mye på folks forventninger. Supporterne som håper vi vinner, sponsorene som blir borte hvis vi ikke leverer. Oppgaven vår er også å få opp fotballinteressen, sørge for at det er fullt på stadion hver søndag. Det å ha et eliteserielag i fotball – som folk kan skryte av og være stolte av – det er viktig!

Det hviler et stort ansvar på spillernes skuldre, mener han.

– Derfor er det knallhard innsats og 100 prosent fokus hele tiden. Man må stå på i en og en halv time, ellers blir det stryk. Det er sånn det må være, og det må vi spillere kunne forvente av hverandre, sier Kastrati, og legger til:

– Vi spiller først og fremst om poeng, men for oss handler det også om å beholde jobben. Vi har et litt annet press på oss enn vanlige arbeidstakere.

Nøkkelen er å holde samspillet og humøret oppe ut sesongen, mener Kastrati:

– Nå har vi en bra periode. Det er bare å gi gass!

 

Skal du hjem til jul? Bli med på førjulsfest med næringslivet!

Flamur Kastrati (t.v.) sikter mot toppscorertittelen i år. Her med lagkompis André Sødlund. Foto: Torstein Flåm
SF styrer mot fornyet kontrakt i Eliteserien, og «Guttane» håper på flere jubelscener i år. Foto: Torstein Flåm
;