Revansjelystne sandefjordinger

Stemningen er på topp før sesongen sparkes i gang for Sandefjord Fotball. – Vi kjenner det i garderoben hver dag; vi skal rykke rett opp igjen, sier André Sødlund og William Kurtovic.


2015 var en nedtur for Sandefjord Fotball. Sesongen ble preget av forspilte sjanser, knepne tap og få poeng – til slutt ble det nedrykk fra Tippeligaen.

Hvis alt går som planlagt, blir oppholdet i 1. divisjon så kort som overhodet mulig.

– Målet er å rykke rett opp igjen. Vi skal spille attraktiv fotball og trekke masse folk til stadion, sier André Sødlund.

– Vi skal styre hver kamp og ligge i toppen hele veien, supplerer William Kurtovic.

Vi møtte de to offensive 19-åringene og assistenttrener Ronny Holmedal på Gründeriet midt i Sandefjord i påskeuken. Alle tre lar det skinne gjennom at revansjelysten er sterk etter fjorårets motbakkesesong, kun kort tid før det braker løs mot Strømmen på Komplett Arena 3. april.

– Vi har lyst til å revansjere oss, og er i rute, sier Holmedal, og legger til:

– Det har vært en god reise de siste tre månedene, og det er nå det begynner. Kampdag er vår festdag, så dette har vi gledet oss til lenge.

Assistenttreneren er svært fornøyd med oppkjøringen til årets sesong.

– Vi kan vi se tilbake og kjenne at vi har hatt en riktig vinter – med tydelig fokus, høy kvalitet på treningene og god dialog mellom oss trenere og spillerne, sier han.

– Er spillerne enige i trenerens analyse?

– Helt klart. Både i garderoben og på treningene merker vi at stemningen er mye bedre nå enn for ett år siden, sier Sødlund.

– Gruppen føles bedre sammensatt, blant annet har vi fått inn noen nye spillere som passer veldig godt inn. Det meste ser egentlig veldig bra ut, sier Kurtovic.

SF løftes frem som opprykksfavoritter av de fleste. Det er en posisjon spillere og trenerteam ser ut til å trives godt med – både på sponsorsamlinger og i intervjuer skinner det gjennom at målet er å rykke opp.

Alt går imidlertid ikke på skinner for Holmedal og hovedtrener Lars Bohinen. Palmesøndag røk SF 0-3 borte mot Fredrikstad i årets nest siste treningskamp. Noen dager senere ble det langt hyggeligere 1-1 borte mot Odd.

– Det er alltid kjedelig å tape, men vi kunne rullere på spillere og eksperimentere med spillet vårt. Hele troppen må få spilletid, og slike kamper gir oss mange svar uansett hva resultatet blir, sier Holmedal.

Etter Odd-kampen har spillerne hatt noen feriedager i påsken, før de samlet seg til siste treningsinnspurt på Komplett Arena. En lang og solid oppladningsperiode er i mål, og søndag 4. april klokken 18:00 sparkes sesongen i gang for alvor.

– De siste dagene har SF-administrasjonen snakket mye om å fylle stadion. Hvordan skal dere få folk til å strømme til Komplett Arena i år?

– Vi skal vinne kamper. Servere gode enkeltmannsprestasjoner, sier Kurtovic.

– Og så må det smelle litt, sier Sødlund.

– Publikum liker jo at man blør for drakta, legger han til.

– Bra, «fyr i peisen» må vi ha, skyter Holmedal inn.

Et annet trekkplaster vil trolig være antallet lokale spillere.

– Disse to unggutta her er store forbilder for mange barn og unge i Sandefjord – de vokste opp her og gikk på barneskole rett borti gata. Nå spiller de på det beste laget i byen og viser at det er mulig å nå langt, sier SF-treneren.

– Hvor mange tilskuere venter dere i seriepremieren?

– Det er vanskelig å spå, men det hadde vært moro med 4.500. Så kan vi feie Strømmen av banen og få en god bortekamp i runden etter – da blir det kanskje enda flere i neste kamp også, sier Holmedal, og fortsetter:

– Vi håper i alle fall at nordmenn flest nå gjør unna de siste krampetrekningene med ski på beina for i år, for nå starter fotballsesongen!

REVANSJELYSTNE: William Kurtovic (f.v.), Ronny Holmedal og André Sødlund har skumle planer om en rask retur til Tippeligaen.
SOLID OPPKJØRINGSPERIODE: Lars Bohinen og resten av SF-familien tror på en sterk sesong for Guttane.

Sandefjord Fotball

* Fotballklubb fra Sandefjord, Vestfold. 

* Spiller på Komplett Arena (kapasitet: 6.000 tilskuere). 

* Hovedtrener er Lars Bohinen og assistenttrener er Ronny Holmedal.

* Rykket ned fra Tippeligaen i 2015-sesongen, og spiller i 2016 i 1. divisjon.

* Ble stiftet 10. september 1998 etter en sammenslåing mellom de lokale klubbene Sandefjord Ballklubb og Runar.

* Beste plassering er en 8. plass i Tippeligaen fra 2009.

* Spilte NM-finale på Ullevål i 2006.

* Årets kaptein er sandefjordingen Geir Ludvig Fevang.

* Hovedsponsor er Jotun.

;