Hjem til drømmen

Etter mange år i Oslo, var Pia og Øyvind klare for noe nytt. De endte opp med drømmehuset og supre jobber i Sandefjord.


Tekst: Henrik Sandvik

– Nå kan vi krysse av en god del punkter på ønskelisten vår.

Pia Bjørntvedt Wøllo sitter på terrassen og smiler. Sola glitrer i fjorden et steinkast unna og det er stille i huset; ungene har ikke kommet hjem fra skolen ennå og ektemannen Øyvind er fortsatt på jobb.

– For det første ville vi at barna skulle ha oppveksten sin her, hvor vi har mye familie og mange gode minner selv, sier Pia.

– Dessuten hadde vi vært lenge i samme jobb begge to, så vi var åpne for å tenke nytt der også.

Alt du trenger å vite om Sandefjord

Da familien først bestemte seg for å flytte fra Smestad i Oslo, gikk det slag i slag. Få uker etter innflyttingen på Skaustranda, begynte ungene i 1. og 3. klasse.

– Timingen for å flytte var derfor veldig god, forklarer Øyvind Wøllo.

I dag går minstemann Jonathan på håndball og fotball, mens storesøster Nicoline driver med fotball og dans. Skolen er en liten sykkeltur unna, og det er kort vei til det meste.

– Det er imponerende mange tilbud for barn og unge her. Vi er blitt godt mottatt, og det er jo bare å takke og bukke når alt er så nært og tilgjengelig, sier Øyvind.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Han har fått jobb som økonomisjef i Sandefjord kommune, etter mange år i helsesektoren og nå sist Deloitte. Pia kommer fra konsulentbransjen.

– Jeg hadde gode 17 år i EY og var fornøyd der, men jeg begynte å ha lyst til å teste ut å være i litt mindre systemer der man kommer enda tettere på driften og resultatene.

Pia er nå strategisk rådgiver i Berg Allum Consulting, som hjelper selskaper med markedsføring og vekst. Hun trengte ikke mye tid på å bli kjent med det lokale næringslivet.

– Det er spennende å treffe nye mennesker, og jeg har fått med meg mange av arrangementene til Sandefjord Næringsforening. Det er en nyttig møteplass, og det er viktig å holde seg oppdatert.

Les om andre nye sandefjordinger!

Å bo ved sjøen, mer tid hjemme og mer tid sammen som familie; det var kort oppsummert de viktigste punktene på Pia og Øyvinds ønskeliste, og på kun kort tid har de fått full klaff.

– Vi har vært veldig heldige, og det er ikke til å legge skjul på at det var helt nødvendig å lande gode jobber lokalt. Vi levde kompakte liv i Oslo og ønsket det samme her. Da er det vanskelig over lengre tid å bruke flere timer hver dag til og fra jobb, sier Pia.

Den første tiden etter flyttingen pendlet begge til Oslo, men det har det blitt endring på nå. Med lokale jobber, er hverdagen veldig mye enklere - også når det gjelder fritidsaktiviteter.

– For meg vil nærheten til sjøen være noe av det viktigste. Enten vi tar et ettermiddagsbad hjemme, går tur langs kysten eller er ute i båt; det er liten tvil om at familien trives ved og på vannet, sier Øyvind.

De er stolte eiere av en gammel skjærgårdsjeep, og storkoser seg med den, forteller Pia:

– Man er ikke ekte sandefjording hvis ikke båten er på vannet før 1. mai. Og det greide vi!

Pia og Øyvind fant drømmehuset på Skaustranda i Sandefjord. Foto: Henrik Sandvik
Mens Øyvind har fått jobb som økonomisjef i Sandefjord kommune, er Pia på plass som strategisk rådgiver i Berg Allum. Foto: Henrik Sandvik

Prospekt Sandefjord

* Denne reportasjen ble først publisert i «Prospekt Sandefjord».

* Her kan du lese om næringslivet og det gode livet i Sandefjord.

* Klikk på bildet under for å komme til en pdf-versjon av magasinet.

Prospekt Sandefjord ble utgitt 5. juni 2018.

;