Midt i smørøyet

Sandefjord ligger perfekt til på kartet. Midt i Vestfold med kort avstand til Oslo. Tofelts motorvei tar oss raskere gjennom fylket, og egen flyplass betyr kort vei til jobb, storby og ferie.


Sandefjord er en sommerby med svaberg, sol og sjø – i tillegg ligger byen svært gunstig plassert når det gjelder kommunikasjonsårer til nære og fjerne destinasjoner. Her er noen av mulighetene:

BIL

Det er 120 kilometer å kjøre fra Sandefjord til Oslo. Med ny E18 og utenfor rushtid, tar det cirka 1 time og 20 minutter én vei. Til Drammen kommer du på under én time. Motsatt vei kommer du til Porsgrunn på en drøy halvtime og til Skien på tre kvarter. Nordover er det også muligheter, og Kongsberg er 1 time og 20 minutter unna. Aller nærmest ligger selvfølgelig nabobyene. Vestfold oppfattes mer og mer som ett arbeidsmarked, og flere og flere bor og jobber forskjellige steder i fylket. Så er det da også kun en svipp- tur på vel 15 minutter til Larvik og rett over 20 minutter til Tønsberg.

 

TOG

Vestfoldbanen har stopp både i Sandefjord, Stokke og ved Torp Sandefjord lufthavn. Fra Sandefjord til Oslo S bruker toget cirka 1 time og 50 minutter, mens Drammen er rett over én time unna. Mange pendler til eller fra Tønsberg, og det tar 19 minutter. Sørover går toget gjennom Larvik og videre til Grenland, og det tar 1 time og 15 minutter til Skien. Fra Skien kan du reise videre på Sørlandsbanen nedover i Agder-fylkene, via Kristiansand og oppover igjen mot Vestlandet. Dobbelsporet jernbane er etablert ut fra hovedstaden. Trasé for Intercity er under planlegging.

FERGE

To rederier har fergetrafikk mellom Sandefjord og Strømstad; FjordLine og Color Line. Reisen tar 2 timer og 30 minutter uavhengig av fargen på fergen, og det er flere daglige avganger. Begge fergene gir sammen en god reisestrøm til og fra Sandefjord. I 2016 vil antall reisende havne på 1,3 millioner med begge fergene. De reiser gjerne til grenseområdet for shopping eller sørover til Gøteborg – 1 time og 45 minutters kjøring fra kaia i Strømstad. Color Line opererer også en overfart fra nabobyen Larvik, den går til danske Hirtshals.

Er du nysgjerrig på mulighetene i Sandefjord? Les mer i vårt magasin Prospekt Sandefjord!

FLY

Torp Sandefjord lufthavn er en av Norges største flyplasser. Hvert år reiser rundt 1,5 millioner passasjerer til en av de cirka 30 destinasjonene, hvorav flere nye kom på programmet så sent som 1. november 2016. Av Norges 5,2 millioner innbyggere, definerer lufthavnen at cirka 650.000 mennesker utgjør deres primære marked. 430.000 mennesker bor innenfor 5 mil fra flyplassen. Hvis vi dobler avstanden, finner vi 1,6 millioner potensielle reisende.

Registrer deg her hvis du ønsker å bli oppdatert om ledige jobber og livet i Sandefjord for øvrig!

SENTRALT PLASSERT: Det er lett å komme seg til og fra Sandefjord. Illustrasjon: Torp Sandefjord lufthavn
EGEN FLYPLASS: Fra Torp kan man reise til nære og fjerne destinasjoner. Foto: Torp Sandefjord lufthavn
;