Wien-jubel på Torp

I dag åpnet direkteturen fra Torp Sandefjord lufthavn til Wien. Tross tøffe tider i luftfarten, styrer flyplassen mot nok et nytt rekordår.


Tekst: Henrik Sandvik

 

Det østerrikske lavprisselskapet Lauda åpnet i dag mandag 28. oktober direkterute mellom Torp og Wien. Lauda tilbyr fire ukentlige avganger til den østerrikske hovedstaden, skriver flyplassen i en pressemelding.

«For å feire den nye ruten, lanserer Lauda billetter til kun kr 99 én vei fra Torp til Wien», heter det.

– Wien er kåret til verdens beste by å bo i for tiende gang på rad. Høsten er den beste tiden å besøke byen, som er verdenskjent for kunst, kultur og kulinariske fristelser. Besøk Shönbrunnpalasset, St. Stephanskatedralen eller en av de utallige utstillingene av nasjonale og internasjonale kunstnere, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen i Torp Sandefjord lufthavn.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

For ledelsen på flyplassen er Wien-oppstarten en gladnyhet i en krevende periode. Både Ryanair og Norwegian har varslet kutt i tilbudet fra Torp tidligere denne høsten.

– Det er tøffe tider i bransjen og ekstra vanskelig da problemene med Boeing 737 Max-flyene forplanter seg og flere flyselskaper har mangel på fly, forklarer Kleive-Mathisen.

– Hvordan ligger dere an med tanke på 2019 som helhet?

– Vi forventer en liten vekst fra i fjor, så det blir nok en gang et rekordår og godt over 2 millioner passasjerer. Det blir sannsynligvis ikke veldig stor vekst i tiden fremover, men vi har fortsatt ambisjoner om å øke. Vi jobber hele tiden for å få inn nisjeruter som vi i dag ikke har direkte fra Torp.

 

 

Det er heller ikke lenge siden forrige nye rute ble presentert.

– Det er veldig gøy at vi fikk en løsning på Stockholm, som starter til våren. 16 frekvenser i uka er et meget godt tilbud, og Bromma ligger svært gunstig til i forhold til sentrum, sier Kleive-Mathisen.

Det jobbes med flere alternativer for reisende ut fra Torp.

– Markedet etterspør direkterute til blant annet Mallorca, Kroatia og Nice. I tillegg ønsker vi oss direkteruter til Nord-Norge i en lengre periode – ikke bare i skolens sommerferie, forklarer Kleive-Mathisen.

Hvem fortjener Tenk stort-prisen 2019?

I Wien nærmer det seg høysesong og mange tilreisende. Fra midten av november forvandles byen til en juleverden med bakst, glühwein og markeder, og Kleive-Mathisen anbefaler en tur hit eller en av de andre destinasjonene man når fra Torp.

– Det er veldig gledelig å kunne tilby en direkterute til den fantastiske kulturjuvelen Wien. Neste år er det ekstra mange arrangementer og konserter i forbindelse med Beethovens 250-årsmarkering, så vi anbefaler alle å benytte denne anledningen, sier hun, og fortsetter:

– Det er viktig at alle i regionen tenker Torp når de skal ut å fly. Sjekk om vi har direkteruter eller gode løsninger via Amsterdam eller København. Sommerrutene ligger nå ute for salg. All erfaring viser at januar er måneden da veldig mange bestiller sommerferie, så det kan lønne seg å bestille tidlig.

Mannskapet i Lauda-maskinen som ankom Torp i dag morges, ble tatt imot av blant andre Tine Kleive- Mathisen. Foto: Torp Sandefjord lufthavn
Mesterkokken Edgar Ludl kastet glans over åpningen i dag. Her med Torp-medarbeiderne Gudrun Westrum (fra venstre), Amaia Jensen og Tine Kleive-Mathisen. Foto: Torp Sandefjord lufthavn
;