Meglere fant tonen i tidligere platebar

Det nyetablerte meglerfirmaet Johansen & Partners har allerede bygget opp en god kontakt med gamle og nye boligkunder: – Stadig flere får opp øynene for mulighetene i Sandefjord, sier de.


Tekst Henrik Sandvik Foto Johansen & Partners AS

 

– Åpningen har gått over all forventning, sier Anders Johansen.

Sandefjordingen viser vei inn i lokalene midt i sentrum. Sammen med Gunn Ramberg og Håkon Marcus Tappeluf har han brutt ut av Privatmegleren, fått med seg Jahn-Erik Høen fra Garanti og etablert seg der Alliance Platebar holdt til i en årrekke.

Fødselsdagen deler de med Nye Sandefjord kommune; 1. januar 2017.

– Pågangen har vært veldig god både blant gamle og nye kunder, sier Johansen.

 

Registrer deg her hvis du ønsker å bli oppdatert om ledige jobber og livet i Sandefjord for øvrig!

Mens kontoret er nytt, er meglerne erfarne. De er glade for å befinne seg i passe avstand fra Oslo.

– Det er jo unektelig ganske spesielt å tenke på at det er fullstendig «bonanza» bare en drøy time unna, sier Høen, og sikter til prisgaloppen i hovedstaden.

– Her er det en helt annen verden. De fleste kjøpere og selgere i Sandefjord er fornuftige, og har edruelige forventninger til priser og egne verdier. Aktørene planlegger god tid i forveien, og markedet er rett og slett stabilt og godt, oppsummerer Ramberg.

Stabilt og positivt

Boligmarkedet er normalt og positivt, mener de.

– Forutsigbarhet og stabilitet er bra. Det er imidlertid noen nye trekk som gjør seg gjeldende, forteller Høen.

Han peker blant annet på flere skilsmisser, hyppigere jobbskifter og yngre boligkjøpere:

– Alt dette gir flere boligomsetninger. I 2016 viste statistikken at nordmenn bodde 6,9 år i hver bolig i snitt – vi vet at dette var betydelig høyere for kun få år siden. Så dette forandrer seg raskt.

 

Er du nysgjerrig på mulighetene i Sandefjord? Les mer i vårt magasin Prospekt Sandefjord!

Nye og bedre kommunikasjonsårer spiller også inn på utviklingen.

– Det skjedde noe da nye E18 sto ferdig. Pågangen ble en helt annen, og vi har aldri fått så mange henvendelser fra folk bosatt utenfor Sandefjord som nå, sier Johansen.

– Særlig når vi kommer opp i pris; fra 4,5 millioner kroner og oppover kommer mange interessenter utenbysfra, legger Ramberg til.

Dette er ikke kun interessenter fra Oslo, mener meglerne.

– De kommer fra hele Østlandet, faktisk. Og det er også sånn at vi ser flere og flere som ikke har relasjoner til Sandefjord fra før, sier Høen.

Mange gode tendenser

Effektiv infrastruktur, trygge oppvekstsvilkår, lave boligpriser og spennende jobber – det er oppskriften for å lokke enda flere til Sandefjord, ifølge de fire meglerne.

De tror dessuten at det blir flere og flere hjemflyttere. Minner fra egen barndom, samt ikke minst nærhet til familie – for ikke å si barnevakter – frister mange.

– Mange sandefjordinger flytter til Oslo og andre storbyer for en periode, for så å flytte hjem igjen etter noen år. Vi tror dette bare vil forsterke seg, i takt med at prisforskjellene blir større og avstanden oppleves kortere, sier Tappeluf.

I tillegg kommer enda en pil som omsider svinger i riktig retning:

– Kystlinjen er jo noe av det flotteste vi har, og hyttemarkedet har våknet til liv igjen. Det har ligget fullstendig nede for telling lenge, så det er virkelig positivt, sier Ramberg.

POPULÆRT: Mange ønsker å bo i Sandefjord, ifølge meglerne. Foto: Johansen & Partners
– GOD START: Anders Johansen (f.v.), Håkon M. Tappeluf, Gunn Ramberg og Jahn-Erik Høen. Foto: Johansen & Partners
;