Julerush på Torp

Det er mange gode grunner til å reise bort noen dager rundt jul og nyttår. Flyplassledelsen på Torp har flere gode tips på lager.


Samtidig som det legges nye flyruter for våren og sommeren, og nye investeringer planlegges for flyplassen, er juletrafikken i full gang på Torp Sandefjord Lufthavn. I skrivende stund er besetningen på Torp opptatt av å få folk trygt hjem til jul.

Ledelsen på lufthavnen deler gjerne ut noen tips for en svipptur før, i eller etter selve juledagene.

– Den største andelen av juletrafikken er naturligvis de som skal besøke familie og venner, og de som skal hjem til jul og tilbake igjen etterpå, forteller markedssjef Tine Kleive-Mathisen.

Hun mener det er en helt spesiell stemning i ankomsthallen i forbindelse med gjensyn med kjente og kjære. Alle venter spent og håper været holder seg, slik at julemiddagen ikke må vente.

– Men mange velger også å reise til varmere strøk og stikker gjerne fra hele julefeiringen. Da går turen til Gran Canaria eller fastlandet i Spania.

Adm. direktør Gisle Skansen legger ikke skjul på skuffelsen etter nyheten om flyseteavgiften, som han mener er urovekkende for Torp som liten flyplass, og den betydningen Torp har for attraktiviteten i regionen og næringslivet. Enkelte flyselskaper har varslet at det vil påvirke framtidige ruter fra Torp. Dette er en julenøtt Torp ikke ønsket seg.

Men det er også lysglimt i førjulstida på Torp, som nå er rustet opp for 180 millioner kroner. Blant annet nevner Skansen økt kapasitet for parkering og utbygging av ny utenlandsterminal – stor nok til å håndtere 2,5 millioner reisende hvert år.

Med Wizzair som største aktør på Torp blir det spennende reiser mot øst for våren. Tine og Gisle ser mange tegn til at både lokalbefolkning og næringsliv er lojale, for å sikre rutetilbudet. Det har mye å si.

– For oss er næringslivet ekstremt viktig, selv om det er feriereisende som står for den største trafikken. Vi må sikre et godt rutetilbud for de som jobber i området, og som gir muligheten til fleksibel reising for ansatte og underleverandører til bedriftene i Vestfold-regionen. Jotun er kanskje det største beviset på hvor mye det har å si at vi er her, sier Tine.

Teamet på Torp vet at det er mer enn jobb som teller, og de byr på gode reisetips i førjulstida.

– Amsterdam er utvilsomt et bra sted for oppladning til jul, mener Gisle.

– København er jul. Men hvis du vil oppdage skjulte perler og få julestemning i øst – og til og med bo og spise billig, så er Skopje et godt valg. Eller Wroclaw, en flott by – Polens svar på Venezia, sier Tine.

De ønsker alle en god førjulstid – uansett reisemål. Les mer her.

REISETIPS: Gisle Skansen og Tine Kleive-Mathisen ved Torp Sandefjord Lufthavn har flere anbefalinger til en juletur.
MYE Å BY PÅ: Gisle Skansen og Tine Kleive-Mathisen tilbyr de reisende mange muligheter ut fra Torp Sandefjord Lufthavn.

Torp Sandefjord Lufthavn

  • Sivil lufthavn som eies og drives av Sandefjord Lufthavn AS.
  • Tredje størst på Østlandet, målt i antall passasjerer.
  • Sandefjord Lufthavn AS eier og driver TORP Sandefjord lufthavn med konsesjon fra Samferdsels departementet.
  • Sandefjord Lufthavn AS har 54 medarbeidere fordelt på 3 avdelinger; administrasjon, kombinert bakketjeneste, servicesenter og bookingkontor.
;