Friske mål i Kurbadhagen

Samarbeidet mellom Alexander Vestnes og Grans-familien ga ti konserter i nyåpnede Kurbadhagen. Neste år sikter de enda høyere.


Tekst: Henrik Sandvik

 

– Det blir minst dobbelt så stort opplegg neste år. Vi er for lengst i gang med bookingen, sier Alexander Vestnes.

23-åringen driver sitt eget filmselskap, Studio Vestnes, men denne sommeren ble han kastet inn som event- og konsertarrangør.

– Jeg har holdt mange arrangementer tidligere, blant annet en Hellbillies-konsert, og så ble det tilfeldigvis til at jeg fikk være med på å bygge opp Kurbadhagen, sier Vestnes.

Smokie, Unni Wilhelmsen, Anne Grethe Preus, Jaa9 & OnklP, Valentourettes og Angelina Jordan var blant trekkplastrene i sommer.

– Det startet med at jeg skulle lage film for Grans Bryggeri, og så tok det ene det andre. Edvard Gran sa at de ønsket å gjøre noe større her i hagen, og det viste seg at vi hadde flere like tanker om dette. Så utviklet det seg bare videre, sier han.

 

Sandefjord har mye å by på. Finn ut mer her!

7.000 besøkende i sommer

Vestnes forteller om en svært positiv debutsommer.

– Vi er utrolig fornøyd med at vi har skrapt sammen et så bra konsept allerede fra start. Vi regnet med å tape penger det første året, men det har vært kjempegode besøkstall og vi har gått i et overraskende, lite pluss, sier Vestnes.

Han legger sammen konsertbesøkende, bargjester og deltakere på diverse sommerfester – som også er en del av konseptet.

– Totalt har det vært nærmere 7.000 besøkende innom.

– Hva var høydepunktet?

– Smokie-konserten trakk flest folk, men best stemning var det på Jaa9 & OnklP, synes jeg. Da var det elektrisk i hagen.

– Og neste år blir enda bedre?

– Nå har vi gått opp stien, og vi er utrolig motivert til å gjøre det enda bedre i 2018.

 

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Ida Stein med på laget

Konsertkameratene er også med på samarbeidet. De har hentet inn fem av konsertene. Vestnes booket like mange, og tok seg også av markedsføring og oppfølging av artistene. Grans-familien sto for mye av det fysiske; rigging, bar, utstyr og selvfølgelig det som var å finne i glassene.

Sandefjord-artisten Ida Stein startet nylig som daglig leder i Kurbadhagen, noe Vestnes er meget fornøyd med. Og heldigvis ble Gran-ene med på satsingen.

– Det var nødvendig å gjøre dette sammen med noen som var etablert i byen og som ønsket å dra i gang noe nytt, sier Vestnes, og fortsetter:

– Jeg har lenge hatt lyst til å lage en festival. Nå ble det en serie med konserter i stedet, og det er også helt topp.

 

Skal du hjem til jul? Bli med på førjulsfest med næringslivet!

Det ble 10 konserter og en rekke fester i nyåpnede Kurbadhagen i Sandefjord i sommer. Foto: Kurbadhagen
Omkring 7.000 besøkende var innom de ulike arrangementene i løpet av den korte sommeren i Kurbadhagen. Foto: Kurbadhagen
;