Kinderegg på Torp

Vinteren holder taket, men på Torp Sandefjord lufthavn er blikket festet på sommersesongen. Der står de gledelige nyhetene i kø.


Tekst: Henrik Sandvik

Siste dagen i februar var bitende kald i Vestfold, men fra Torp Sandefjord lufthavn rant det inn nyheter som varmet.

* Flere flygninger til dejlige København.

* Lansering av sommerruter til Nord-Norge.

* Inntog av jetfly til Trondheim.

– Tre positive nyheter på en gang; rene Kinderegget, uttaler markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen i en pressemelding.

Tre ganger til København

Det første først; fra 1. april senker København Lufthavn avgiftene flyselskapene betaler for å benytte flyplassen. For Widerøe – med flere daglige rundturer mellom København og Kristiansand og Sandefjord – vil avgiftene reduseres med opptil 35 prosent.

Reduksjonen i lufthavnavgiften gir Widerøe en gylden anledning til å øke kapasitet.

– Det er meget hyggelig å kunne imøtekomme våre kunders ønske om hyppigere frekvens mellom Torp og Kastrup. Dette muliggjør at vi fra 13. august øker med én ekstra daglig rundtur, sier informasjonssjef i Widerøe Catharina Solli.

Københavnerne er også fornøyde.

– Det er virkelig en god nyhet at Widerøe øker til tre daglige avganger. Via København har Widerøes passasjerer mulighet til å fly videre til 174 destinasjoner over hele verden, sier kommersiell direktør ved København Lufthavn Peter Krogsgaard i meldingen.

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Øker også nordover

Når det blir varmere i været blir det også mulig å fly hyppigere nordover – for eksempel for dem som ønsker å nyte midnattssolen med ekstra lange sommerdager.

Fra Torp Sandefjord lufthavn innføres det nemlig direkteruter til Bodø og Tromsø.

I perioden 25. juni – 12 august innfører Widerøe direkteruter til Nord-Norge. Fra 25. juni flyr de mandager og fredager til/fra Tromsø. Er det Bodø som lokker, flyr selskapet dit torsdager og søndager i perioden 28. juni–12. august.

Det blir utvidelser litt lenger sørover også, da Widerøe øker setekapasiteten på ruten Sandefjord-Trondheim fra 13. august.

Inn på ruten kommer Widerøes nye familiemedlem, Embraer E190-E2, med jetmotorer og 114 seter. Flyet er Embraers andre generasjons E-jet med motor- og materialteknologi som muliggjør betydelig lavere drivstofforbruk og mer kosteffektivt vedlikehold enn sin forgjenger.

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Det går mot lysere tider på Torp Sandefjord lufthavn, og siste dagen i februar kom tre varmende nyheter på en gang. Foto: Torp Sandefjord lufthavn
Næringslivets og privatreisendes ønsker har blitt hørt, og Widerøe øker nå frekvensen til Kastrup og København. Foto: Torp Sandefjord lufthavn
;