Nå kommer Dronninga

Kuer, naboer og en fredet eik har satt boligprosjektet «Dronninga» på vent i 4 år. Nå har Bobygg endelig solgt den første boligen!


Tekst: Henrik Sandvik

Under en åsrygg halvveis mellom Gokstadhaugen og Solløkka, er Terje Christensen i Sandefjord-selskapet Bobygg endelig i gang. Etter lang tid med usikkerhet har han fått grønt lys for boligprosjektet «Dronninga», med seks eneboliger og fem tomannsboliger.

– Vi har endelig fått mulighet til å starte salgsarbeidet, og nylig solgte vi den første enheten. Med det har startskuddet gått, og det er vi veldig glade for, sier Christensen.

Han er fem boligsalg unna å kunne stikke spaden i jorden.

– Vi må selge 40 prosent (seks enheter) før vi vedtar byggestart, og håper vi kan komme i gang med graving før sommeren. Da kan første innflytting være senhøsten 2020.

Møt mennesker som har flyttet til Sandefjord!

Prisene i prosjektet går fra rett under 4 millioner for tomannsboligene og opp til 6,3 millioner kroner for den dyreste eneboligen, Aragona.

– Det er faktisk den dyreste boligen i prosjektet som nå er solgt, forklarer boligkonsulent Merethe Transeth i Bobygg.

– Og i et prosjekt som dette er det ikke budrunder og priskrig, her er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder, legger hun til.

Transeth merker god pågang i markedet.

– Vi får flere henvendelser nå som vi har trappet opp markedsføringen. Vi har også satt opp et skilt på jordet og merket ut tomtene, slik at folk kan se hvordan det blir, så nå blir det spennende å se hvordan dette går fremover, sier hun.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Det har ikke vært gitt at «Dronninga» skulle se dagens lys. Christensen har gått mange og lange runder med ulike klageinstanser.

– Vegvesenet og kommunen har hatt innsigelser. Blant annet er det en fredet eik på området, så vi må anlegge vei rundt den. Men det er diskusjonene med naboene som har tatt mest tid, sier Christensen, og legger til:

– Det har vært plakater med varsler om støy, lukt og kumøkk. De har pekt på antallet ulykker i landbruket og sendt inn flere klager. Vi har holdt på i snart 4 år med dette.

Responsen fra markedet tyder imidlertid på at det er «gøy på landet». Flere har bodd utenbys en periode, og nå vil de hjem igjen.

– Enkelte av interessentene er bosatt i Oslo-regionen, og de er gjerne i god posisjon økonomisk etter en hyggelig boligreise der inne. Dette er et populært område i Sandefjord, og det er enkelte som sier at det er nettopp de landlige kvalitetene som gjør prosjektet interessant, sier Christensen, og legger til:

– De som ikke liker sånt, finner seg jo bare et annet sted å bo!

Hold deg oppdatert med våre nyhetsbrev!

Daglig leder Terje Christensen og boligkonsulent Merethe Transeth opplever god pågang fra interessenter. Foto: Bobygg

Bobygg

* Sandefjords eldste entreprenørfirma, etablert i 1983.
* Gjør små og store prosjekter for både profesjonelle og private byggherrer, alt fra nye leilighetsbygg til mindre ombyggings-/rehabiliteringsoppdrag.
* Har siden 2013 vært forhandler for BoligPartner i Sandefjord kommune.
* Er lærlingebedrift og har norske tømrere på fast ansettelse.
* Annonser for Dronninga-prosjektet finner du HER og HER.
* Finn ut mer på www.bobygg.no.

iSandefjord

* Denne artikkelen sto først på trykk i «iSandefjord».
* Magasinet ble gitt ut 17. april 2019 og levert til alle postkasser i Sandefjord.
* Sandefjord Næringsforening gir ut magasinet to ganger i året.
* Du finner den digitale versjonen HER.

;